PUBLICITAT

Pili Gutiérrez Golfista

«Si em preguntes si tinc alguna addicció diria que és el golf»

Per David Sansaloni

Pili Gutiérrez, amb el trofeu de campiona.
Pili Gutiérrez, amb el trofeu de campiona.

Pilar Gutiérrez, o Pili, com la coneixen els més pròxims, és jugadora de golf al país i fa escassos dies es va proclamar campiona femenina del circuit nacional, organitzat per la Federació Andorrana de Golf. Originària de Bilbao, Pili va arribar al Principat fa 22 anys, però sempre ha sigut una amant dels esports, de ben petita, però una situació concreta de la seva vida la va apropar al golf, que l’ha acabat enamorant.

 


 
–Quan fa que practica golf?
–Vaig començar farà uns sis anys. Va ser per pura casualitat, ja que una lesió al genoll em va obligar a fer una passa al costat de la que era la meva passió: l’esquí de muntanya. Competia en aquesta disciplina fins que vaig haver de retirar-me d’aquest esport, i més tard vaig descobrir el golf. 

 

–I li va agradar?
–Al començament no em va cridar massa l’atenció, però vaig començar a practicar-lo i, avui dia, si em preguntes si tinc alguna addicció et diria que sí, el golf (riu). 

 

–Què té aquest esport?
–És un esport que treu el millor i el pitjor de cadascú. M’explico. L’ambient a un camp de golf és el més sa que he vist mai, ens respectem profundament, però per altra banda té un vessant competitiva que fa que vulguis treure el millor de tu mateix. En general, el golf és molt sa perquè competeixes contra tu mateix.

 

–Com ho fa per motivar-se, per tornar cada dia a un camp de golf?
–Diria que és cosa del nivell d’autoexigència. Em considero una persona competitiva, i no hi ha dos dies iguals de golf. Vols millorar cada vegada una mica més i posar la línia de meta cada vegada més lluny, i això és una sensació que omple moltíssim. 

 

–Com veu l’evolució del golf al país?
–La federació està fent una feina magnífica, potenciant aquest esport en tots els nivells, i gràcies a això cada vegada hi ha més practicants. S’ha anat introduint a poc a poc a les escoles i també s’han fet tornejos per la gent gran, i és que la característica més valuosa del golf és que no té franja d’edat. 

 


–S’ha trencat amb els tabús del golf?
–És cert que antigament es deia que el golf era un esport elitista, per a gent adinerada, però res més lluny de la realitat. Avui dia està a l’abast de tothom, i més aquí a Andorra, que es donen moltes facilitats, sobretot als joves, i no necessites ser una persona amb calés per poder fer aquest esport. 

 

–Guanyadora femenina al circuit nacional. Com ha estat la competició?
–L’organització ha sigut molt bona, i he de dir que cada any ho fan millor. He gaudit com una nena petita i no m’esperava guanyar, ja que en el golf mai pots esperar una mateixa dinàmica. Hi ha dies millors i altres de pitjors. 

 

–Té algun missatge per a les noies joves?
–Que s’animin i trenquin amb els tabús establerts. El golf és competició, però també oci, i aquí coneixeran una gran família. 

 

Guanyadora en categoria femenina del Circuit Nacional de Golf d’Andorra 2022.

PUBLICITAT
PUBLICITAT