PUBLICITAT

Marc Solsona Pilot

«Quan estic a dins del cotxe sento una pau indescriptible»

Per David Sansaloni

Solsona durant una competició.
Solsona durant una competició.

Marc Solsona és pilot, i forma part del Programa de Formació de Joves Pilots de l’Automòbil Club Andorra (ACA). Solsona, amb només 20 anys, està consolidant-se com un dels esportistes a tenir en compte en el món del motorsport. 

 


 
–Des de quan l’apassiona  el món del motor?
–Doncs ara mateix tinc 20 anys, així que diria que de sempre (riu). La meva família ha estat molt lligada a aquest món. Mon pare ha sigut pilot a un grandíssim nivell i jo, amb dos anys, ja tenia una moto i un cotxe petits. No recordo un instant on no m’hagi assegut en qualsevol vehicle a motor.

 

–Què significa per a vostè el fet de competir, de córrer?
–Moltes vegades, la gent em diu que és molta feina per a l’edat que tinc, però personalment, quan estic dins del cotxe, desconnecto completament. Hi ha persones que dormen, altres que van al gimnàs o llegeixen, i per a mi el fet d’estar dins del cotxe és una pau indescriptible.

 

–Com aconsegueix desconnectar i estar tan connectat a la vegada en un esport tan exigent per als sentits?
–Quan parlem de les curses de competició, hi ha un treball previ importantíssim. Abans de la cursa, t’has de saber com són i quants pendents hi ha, el nombre de corbes, les marxes a les quals has d’anar, o inclús el nombre d’arbres que et trobaràs pel camí. Has de conèixer la carretera de principi a fi, a un nivell molt alt, perquè quan pugis al cotxe et surti tot sol i no hagis de pensar gaire.

 

–Què diferencia un gran pilot de la resta?
–Sempre he pensat que un gran pilot es fa. Són anys i anys de dedicació, temps, esforç, ganes i motivació. Un pilot complet ha de ser una persona amb moltes ganes, amb les idees clares, on sap que hi haurà moments on haurà de prendre decisions ràpidament. Quan vas a 200 km/h hi ha espai per a poc.

 

 

–Com es pren la seva família  el perill que comporta aquest esport?
–Tenim la sort que estem acostumats a viure aquest món, però sempre els hi dic als meus pares el mateix abans de competir: el meu objectiu és arribar fins a dalt amb el cotxe.

 

–Com valora el final de la temporada?
–L’hem finalitzada amb la mentalitat que si fem les coses com les hem fet fins ara, tot acaba sortint, i de cara a la vinent no ens aturarem. Tenim alguns fronts oberts, i decidirem quin camí agafar.

 

–Quins camins hi ha?
–Ara mateix, competim en CM-Promoció, i a priori continuarem així, però cap la possibilitat d’incloure curses a escala nacional, ja no sols a Catalunya, i també veure si podem acudir a alguna cita de l’Europeu.

 

–Amb tanta exigència, que li motiva per continuar endavant?
–El suport de la meva gent, la família, l’equip, la sensació d’arribar amb el cotxe a la meta i l’emoció que dona el fet de sentir que estic complint un somni. 

 

Ha finalitzat la temporada aconseguint el tercer lloc al Campionat Absolut de Catalunya.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT