PUBLICITAT

Marc Font Pilot d'enduro

«L’ésser humà es fa gran com més difícil sigui d’assolir un repte»

Per David Sansaloni

Marc Font durant una competició.
Marc Font durant una competició.

Marc Font (26 anys) és pilot d’enduro, una modalitat esportiva del motociclisme que es practica en camp obert, tot i que també compta amb algunes cites en cobert. L’andorrà va completar la 24 MX Hixpania Hard Enduro en una més que meritòria 20a posició, competint cara a cara amb l’elit d’aquest esport i protagonitzant una remuntada de nivell que va deixar clar el seu nivell i potencial. Amb el Mundial de Hard Enduro acabat, Font se centra ara en el Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a Oviedo (Astúries) els dies 22 i 23 d’octubre.

 


 
–Com comença la seva afició a l’enduro?
–Des de ben petit. Anava amb el meu pare a fer trial, i tot el que sigui esport de muntanya m’ha transmès una passió molt gran. Vaig estar sis anys competint en esquí de muntanya en l’àmbit internacional, però arran d’una lesió me’n vaig anar separant a poc a poc.

 

–Va ser complicat canviar d’un esport a un altre sent tan diferents?
–Em va costar bastant perquè físicament treballes zones diferents. Tenia un tren superior més fi, i vaig haver d’entrenar moltes hores, ben dur i específicament per poder estar al 100% sobre la moto.

 

–Què és més important a l’enduro: la part física o la mental?
–Diria que és un esport on la part física ocupa un 60% o un 70%. He practicat molts esports i aquest és, sens dubte, el més dur que he fet mai. La mecànica pesa molt i fas moltes hores sobre la moto, però també és cert que molta d’aquesta força te la dona el cap, per això cal no oblidar la part psicològica.

 

–Sent tan dur, què és el que té aquest esport que ha aconseguit atrapar-lo?
–Som així, no? L’ésser humà es fa gran com més difícil sigui d’assolir un repte, i és que els necessitem. Com més dur és el camí, més gran serà també la satisfacció per superar-lo. 

 

 

–Ha finalitzat la seva participació en el Mundial. Com valora l’última cita?
–Em vaig confiar una mica al començament, però quan em vaig veure el número 40 em vaig posar les piles per remuntar, obtenint el passi a les finals. Allà vaig canviar el xip, vaig començar a escalar posicions, a passar gent, fins a acabar 20è. Això em va recordar que si no estàs concentrat, al 100%, després has de remar molt fort.

 

–Què diferencia un bon pilot de la resta?
–El fet de no tirar mai la tovallola. Has d’entrenar moltes hores, molt dur, tenir sacrifici i competitivitat, a més d’una mentalitat de voler millorar sempre i ser cada vegada millor.

 

–Quin és l’objectiu principal que s’estableix Marc Font?
–Hi ha curses, com pugui ser la Red Bull Romaniacs, que m’agradaria acabar-la dins del top20, però més enllà vull estar un any competint regularment dins del top10 o top15, i sobretot durant aquest temps poder viure d’aquest esport. Seria un somni. 

 

 

És un dels competidors a tenir en compte dins del panorama de l’elit en la disciplina d’enduro.

PUBLICITAT
PUBLICITAT