PUBLICITAT

Eric Barbeitos Patinador artístic

«L’Europeu ha significat un abans i un després per a mi»

Per David Sansaloni

Barbeitos durant l'Europeu.
Barbeitos durant l'Europeu.

Eric Barbeitos és patinador de la Federació Andorrana de Patinatge i va ser clar protagonista en quallar una de les seves millors actuacions a l’Europeu de patinatge artístic sobre rodes que es va dur a terme al Poliesportiu d’Andorra. El jove competidor va registrar una quarta posició general en categoria juvenil, i va marcar el seu rècord personal de puntuació en sobrepassar els 50 punts. 
 

–Com va començar amb el patinatge?
–Fa uns cinc anys, quan tenia 10, arran de veure una sèrie de televisió. Ens va agradar al meu grup d’amics i vam decidir provar-ho, i fins avui dia.

 

–Què sent quan surt a competir?
–Un sentiment pur d’adrenalina i un moment de felicitat per poder demostrar el que he estat entrenant tot aquest temps. És molt gratificant.

 

–Vostè fa patinatge sobre rodes. Podria fer també sobre gel?
–És més fàcil passar de les rodes al gel que no pas a la inversa. De fet, en algunes ocasions hem anat al Palau de Gel a entrenar per extrapolar la tècnica del gel a les rodes.

 

–I perquè va decidir el patinatge artístic sobre rodes?
–La competitivitat és diferent. El patinatge sobre gel, en ser olímpic, hi ha molts més participants i un gran nombre de països, mentre que en el de rodes és més fàcil destacar a causa del menor nombre de competidors.

 

–Com valora la seva participació en l’últim Europeu?
–Va ser un Europeu inoblidable en ser una de les meves primeres competicions internacionals de Classe A. Acabar amb una quarta posició, per sobre de països que tenen un potencial molt superior, ha sigut molt important. Podríem dir que l’Europeu ha significat un abans i un després per a mi.

 

 

–Una vegada superada la cita, on té el cap?
–Ara mateix estem entrenant la tècnica per millorar els salts i les piruetes, i en dos mesos tenim un internacional a França.


–Amb aquest darrer resultat, la motivació serà extra de cara a les pròximes cites?
–Completament. De fet, a l’Interland Cup de l’any passat ja vaig fer una segona posició i estic expectant per veure on podré arribar aquest any.

 

–Ha evolucionat el patinatge pel que fa a la participació masculina i femenina?
–Cada vegada hi ha més nois i la situació va equiparant-se. De fet, als més joves voldria transmetre’ls aquesta empenta perquè s’animin, ja que les sensacions que tens a sobre dels patins, aquesta llibertat, és increïble i difícil d’explicar en paraules.

 

–Quin és el seu secret per quallar una bona actuació en una competició?
–El fet de tenir molt clar que estàs allà perquè t’ho mereixes, competint contra tu mateix i només has de demostrar el que saps fer, el que has treballat tots aquests anys. 

 

 

Va signar una actuació destacada a l’Europeu amb una quarta posició general en categoria juvenil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT