PUBLICITAT

Joel Calsina Organitzador de festes

«Si no tinc energia per organitzar la festa, un cafè i a dormir tard»

Per Albert Belis

Joel Calsina.
Joel Calsina.

Amb només 25 anys, és professor de matemàtiques de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino. A més, ja fa tres anys que és president de la comissió de festes del Roser d’Ordino. La docència li pren moltes hores, però encara li queden energies per organitzar la festa del poble.

–Com serà enguany?
–La previsió és que sigui pràcticament normal, sense mascaretes ni mesures restrictives. Farem més activitats de dia, estem recuperant algunes propostes que abans no podíem fer, com ara diverses activitats que tenen els nens com a protagonistes. També tindrem més actuacions.

–És complicat organitzar una festa major?
–És bastant complicat, perquè s’ha de contactar amb molta gent, organitzar moltes coses i la gestió no és senzilla, sobretot perquè la gran majoria som estudiants. Amb les reunions telemàtiques és més fàcil, però no deixa de ser complicat posar-nos d’acord.

–En el seu cas, que està molt atrafegat, deu ser més complicat?
–Sí, tinc poc temps, entre la feina i altres projectes personals, així que el poc que tinc el dedico a aquest tipus de coses.

–Encara li queda energia?
–I si no me’n queda, no passa res, un cafè i si s’ha d’anar a dormir tard, a dormir tard.

–La tasca d’organitzar és agraïda per part de la població que la gaudeix?
–Sí que he rebut comentaris per part de la gent gran quan els hi posem havaneres, per exemple. No m’ho agraeixen a mi personalment, sinó com a comissió. La gent jove, en canvi, no ho fa, però entenc que tampoc fa falta. De fet, ja ho veus si la gent s’ho passa bé durant la festa.

–Crítiques sí que n’hi ha?
–Crítiques n’hi ha moltes, i s’ha de fer un esforç per no deixar-nos-hi portar, sobretot en les activitats de nit, en el cas que algú begui més del compte i pugui provocar algun aldarull. Algunes crítiques s’han de saber gestionar en l'àmbit personal, ja que som un objectiu molt fàcil. No s’ha de perdre de vista que fem aquesta feina de manera gratuïta. Les conductes d’alguns participants no són responsabilitat nostra. Fa mal perquè estem aquí per distreure la gent.

–Creu que és injust?
–No crec que sigui injust, perquè en una festa en què hi ha alcohol pel mig, és impossible que no hi hagi algun problema, en qualsevol festa passa. Hi ha coses que són inevitables, però hi ha gent que hi posa el focus. Tenim clar que no podem acontentar tothom.

–La festa la gaudeix o la pateix?
–Els mesos previs a la festa no se’n gaudeix, perquè és un estrès constant de tancar coses, i de vegades hem de córrer a última hora. Però durant la festa sempre l’he gaudida, i això que em passo tota la nit 'currant' darrere la barra. El millor és quan veus la gent contenta, llavors és quan t'adones que els mesos d’organització han valgut la pena.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT