PUBLICITAT

Anna Porquet Cuinera de productes bio

«La cuina és enriquidora, amb el que hi ha al rebost es pot cuinar»

Per Albert Belis

Anna Porquet.
Anna Porquet.

Està al capdavant d’una botiga de queviures biològics amb espai per a menjador i cafeteria on fa cada dia un àpat vegetarià. El dijous vinent, dia 9, impartirà un taller de cuina amb plantes silvestres i ratafia.
 
–Què vol ensenyar en aquest taller?
–És una proposta que em van fer des de la vall del Madriu-Perafita-Claror perquè cada any fan una activitat a cada parròquia. I aquest any han organitzat diverses propostes, i a mi em van insistir que volien un taller de cuina amb plantes silvestres del Madriu. Així doncs, vaig idear un taller en què es fessin servir plantes del nostre entorn. Una part es fa amb ratafia elaborada al Principat i l’altra amb una planta molt abundant a la banda sud, que és la sajolida.

–A quin tipus de públic va dirigit?
–El faig per tothom que estigui interessat en la cuina i introduir-hi plantes, però sobretot és per la gent que és cuinetes. Per exemple, oli de sajolida o un pastís de Sant Jaume amb ratafia. El perfil pot ser jove o gran.

–Aquest tipus de cuina aporta més sabors?
–La cuina és summament enriquidora, i sovint amb el que tenim al rebost ja podem cuinar. Per exemple, la ratafia es pot tenir tot l’any i es poden elaborar diversos plats, com ara pastissos o vinagreta, se li poden donar altres usos a banda de la copa de després de dinar. D’olis aromàtics se’n poden fer de moltes menes, el món n’està ple d’espècies i aromes. La sajolida no és més bona, sinó que és la que fem aquí, la tenim de proximitat i la podem fer servir a la cuina.

–Creu que és més sana?
–Al taller donem a conèixer el nostre entorn vegetal i les aplicacions que es poden donar a la cuina, com també en altres àmbits, com és la cosmètica. Vull fer veure els recursos del producte de proximitat. Nosaltres fem cuina vegetariana, sense conservants ni additius, amb matèries primeres nobles, i això és un valor afegit respecte a la cuina comercial.

–Per tant, és més sana?
–La meva cuina és molt més sana que l’altra. El nostre valor afegit és que treballem amb producte ecològic i de temporada de molta alta qualitat. Amb els productes de proximitat li donem un valor a la cuina.

–Pot agradar a tothom?
–És una solució més, amb els recursos que tenim al nostre entorn.

–És fàcil de cuinar?
–Sí, molt fàcil, perquè ensenyem a fer olis aromàtics, una vinagreta o un pastís.

–La ratafia quin valor afegit aporta?
–És un licor ancestral aperitiu, estomacal i digestiu típic dels Pirineus i es fa amb les plantes de proximitat. És una tradició a Andorra i al Pirineu català.

–Com animaria a algú que encara no el conegui perquè s’apunti al taller?
–Doncs que qui tingui ganes d’aprendre solucions diferents per afegir a la seva cuina, en aquest taller les trobarà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT