PUBLICITAT

Catia da Silva Entrenadora de l’equip cadet femení de l’ENFAF

«Aquestes nenes han practicat el millor futbol de la categoria»

Per El Periòdic

Catia da Silva durant aquesta temporada.
Catia da Silva durant aquesta temporada.

Un total de 21 victòries i només tres derrotes. Són els números que ha registrat aquesta temporada l’equip cadet femení de l’Enfaf, que li ha servit per proclamar-se campió del seu grup a la lliga catalana, encara en la modalitat de futbol-7. Catia da Silva, com a primera entrenadora, i juntament amb Jordi Roca, ha sigut l’encarregada de dirigir un equip que ha destacat dins i fora del camp, i que representa el futur del futbol femení al Principat.


 
–Quan fa que està endinsada en aquest projecte?
–Aquest any ha sigut el primer com a primera entrenadora. L’any passat vaig estar de segona, també amb el cadet, però abans de començar aquest any es va decidir crear un equip amb jugadores més petites, provinents del futbol-5 i del futbol sala, fins a arribar a un total de 14 o 15 nenes.

 

–A més parlem de nenes molt joves.
–Juguen en categoria cadet, però per edat no en tenim cap de cadet (riu). Són més petites. Tenim alevines de segon any (2010), infantils de segon any (2008), i la resta de l’any 2009, és a dir, infantils de primer any.

 

–Aquest fet encara ressalta més el que s’ha aconseguit. S’ho veien a venir?
–Sabíem que teníem nenes amb moltíssima qualitat, però en àmbits d’alçada o corpulència eren molt petites, i aquest era una mica el hàndicap que teníem. No obstant això, en un partit mai s’ha notat. Posen el cos, disputen cada pilota com si fos l’última, i no tenen por a res. Són increïbles.

 

–No han perdut en tota la segona volta. Ha notat alguna mena d’evolució?
–Moltíssim. En l’àmbit tècnic, controls, passades, posició dintre del camp... Hem entrenat moltíssim, les nenes no han fallat mai a cap entrenament i això s’ha notat, sobretot en el tram final de temporada.

 

–L’any vinent competiran a la mateixa lliga?
–Tenim diverses coses en ment. Podem continuar en la mateixa lliga, però també estem valorant inscriure’ns en una lliga infantil de nens, ja en futbol-11, perquè trobin una major competència i puguin seguir creixent.


–No és una decisió fàcil aquesta.
–Intentem seguir diferents models. Equips del Barça, per exemple, ja ho posen en pràctica, i les noies juguen contra nois per intentar aportar aquest plus de competitivitat, eliminar la por en la disputa de la pilota, etc.

 

–Què ha diferenciat a aquest equip de la resta per acabar sortint campiones?
–Tant a Jordi [Roca] com a mi, i a les nenes, ens han felicitat en cada partit, han reconegut que aquestes nenes han practicat el millor futbol de la categoria. Tàcticament impecables, i tècnicament són una passada, i si s’ajunten les dues coses... (riu). A més, és un orgull entrenar nenes amb tanta actitud.

 

–Són el futur?
–I tant. Aquestes noies porten des de ben petites entrenant, i es nota. Si continuen així, és molt probable que en un futur puguem veure’n alguna a l’elit del futbol. 

 

L’equip cadet femení de l’Enfaf s’ha proclamat campió de la seva categoria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT