PUBLICITAT

Sonia Márquez Creadora d’Andorrita

«El ‘youtuber’ necessita un espai on mirar-se als ulls, xerrar i riure»

Per Albert Belis

Sonia Márquez.
Sonia Márquez.

Fa dos anys que viu a Escaldes-Engordany amb la família. Va venir a Andorra per la feina del marit i també per motius «fiscals». El 26 de maig vinent hi haurà un nou esdeveniment d’Andorrita, el punt de trobada per a residents que volen conèixer gent que va crear a partir d’una necessitat personal.
 
–Què és Andorrita?
–Neix fruit d’una experiència pròpia, ja que quan vaig arribar a Andorra ho havia deixat tot enrere, i el meu marit tenia la feina, la nena l’escola i jo em sentia sola. No trobava cap espai on pogués connectar amb gent. Passo mesos durs i se m’acut que hi haurà altra gent que estigui com jo, sobretot nous residents. Així, creo el primer punt de trobada l’11 de novembre de l’any passat.

–És una empresa o un lloc social?
–L’objectiu és oferir un espai, ajudar a crear connexions personals i professionals entre residents a Andorra de manera presencial. Es tracta que hi hagi contacte.

–Hi ha una trobada a final d’aquest mes.
–Cada últim dijous de mes s’organitza un esdeveniment, amb un aforament limitat, unes cinquanta persones, perquè tothom pugui parlar còmodament. És una trobada informal en què el primer objectiu és gaudir i connectar amb altres persones.

–Hi ha algun guió en aquest acte?
–És totalment lliure, però jo m’encarrego que tothom se senti a gust. En la majoria dels casos, la gent repeteix. A més, volem donar a conèixer productes i llocs interessants del país i per això ho convoquem en llocs diferents i oferim menjar i beure autòcton. 

–La gent està molt sola a Andorra?
–Sí, està molt sola. El perfil que està arribant és del món digital, emprenedors, creadors de continguts, youtubers, que passen molt temps tancats a casa, han deixat el seu entorn i no tenen amb qui compartir una estona.

–En la situació actual, hi ha gent que s’hi apunta perquè necessita ajuda?
–Clar que sí, també. La primera ajuda per un nou resident és poder integrar-se i resoldre dubtes que tenim tots.

–Un dels objectius és lligar?
–El motiu que tingui cadascú pot ser bo. Hi ha gent que només ve a compartir un parell d’hores i prendre alguna cosa. Altres busquen un company per anar a esquiar o altres tenen dubtes professionals. L’important és que es creen aliances entre la gent.

–Hi ve algun personatge famós?
–Sí, algun que és influent perquè té molts seguidors a les xarxes socials. Els youtubers treballen moltes hores davant d’una càmera transmetent a la seva comunitat i necessiten un espai on tornar a la vida real de mirar-se als ulls, xerrar, riure i deixar el món digital. Per això es mostren molt agraïts.

–S’ha plantejat que Andorrita sigui un negoci per guanyar diners?
–Sí, m’he plantejat augmentar el nivell dels serveis, perquè les trobades agraden i són necessàries. Però estic en la fase inicial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT