PUBLICITAT

Silvia Creus Restauradora

«Volem acostar-nos al sabor de manera divertida i sense regles»

Per Àlex Pont

Silvia Creus
Silvia Creus

La Silvia va estudiar Dret a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i és originària de Cambrils. Tot i haver-se format en un àmbit professional molt allunyat de la seva activitat actual, va decidir apostar per la restauració i va arribar al Principat per tirar endavant una cuina de fusió que està tenint una molt bona rebuda en les seves primeres passes.

–Quin va ser el seu primer contacte amb la cuina?
–La meva mare es dedica de tota la vida als negocis de temporada a la costa tarragonina, així que la part emprenedora la portem als gens familiars. Pel que fa a la cuina, al costat del local de la meva mare hi havia una pizzeria i els propietaris ens van oferir un traspàs, el qual vam acceptar el 2015, i jo no havia servit un plat en tota la meva vida.

–Que la va portar a Andorra?
–Vaig conèixer la meva parella i ens vam traslladar al Principat el 2017, ja que ell és originari d’aquí.

–I, llavors, va néixer Babek.
–Afirmatiu. Bé, de fet, fa tres anys que va sorgir el projecte, però es va materialitzar durant l’estiu passat. Inicialment, volia continuar amb el projecte de la pizzeria perquè ens hem guanyat un lloc privilegiat a Tarragona, però vam realitzar un estudi de mercat a Andorra i vam verificar que l’oferta de menjar italià està molt explotada i necessitàvem una idea innovadora.

–Babek, al revés, és kebab.
–Precisament, des d’un bon inici preteníem trencar amb el concepte original del kebab i vam nomenar el nostre negoci girant l’ordre natural de la paraula. Això també fa referència a la nostra idea de barreja de cultures culinàries amb influències de l’Orient Mitjà. 

–Quin és el valor afegit d’aquest projecte?
–Nosaltres volem acostar-nos al sabor de manera divertida i sense regles ni catalogacions preestablertes. Estem donant a conèixer una cuina fusió que inclou ingredients de la dieta mediterrània de proximitat, casolà, amb maneres culinàries d’indrets llunyans i, de moment, està tenint molt bona rebuda.

–Em podria posar algun exemple dels plats que serveixen?
–Tenim un plat de kebab amb carn de porc cuinada amb un forn de carbó. Primer duem a terme una passada a baixa temperatura i després, a la brasa. Això és un fet innovador perquè, originalment, aquest plat no pot incloure aquesta carn a causa de la religió. És en aquest punt en què entra en acció el nostre tarannà trencador d’allò que està preestablert.

–Com és la carta?
–Tenim una oferta reduïda perquè l’elaboració dels nostres plats porta molt de temps i no en podem oferir una gran quantitat. Jo sempre dic que el poc que fem, ho fem nosaltres i bo. Els menús es caracteritzen per ser entrants de pica-pica i un segon més complet, en què el plat estrella és el babek. També tenim opcions vegetarianes, com el falàfel, i unes postres sorprenents. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT