PUBLICITAT

Salomón Obama Jugador de la UE Santa Coloma

«Estem jugant amb la il·lusió de poder fer una cosa molt gran»

Per David Sansaloni

Salomón Obama durant un partit amb la UE Santa Coloma.
Salomón Obama durant un partit amb la UE Santa Coloma.

Salomón Obama és jugador de la UE Santa Coloma, a la Lliga Multisegur (Primera Divisió del futbol andorrà). Juntament amb el seu germà Fede, són recordats per molts aficionats com aquells grans jugadors que arrasaven en els clàssics tornejos alevins al Nadal. La seva presència garantia l’espectacle, i l’Atlètic de Madrid regnava amb ells. No obstant això, la seva carrera l’ha portat per diferents equips, i ara, a Andorra, ha tornat a recuperar la motivació i la confiança en ell mateix.

 

–Com arriba vostè a Andorra?
–Vaig fitxar pel Móstoles l’any passat, però va arribar el període de seleccions, on ens jugàvem la classificació per a la Copa d’Àfrica amb Guinea Ecuatorial, no jugava tant amb el Móstoles, així que vaig perdre una mica la confiança de l’entrenador. Llavors vaig decidir marxar i em van parlar del projecte de la UE Santa Coloma, l’atractiu de la lliga andorrana, i vaig pensar que era una bona opció per seguir creixent.

 


 
–La UE Santa Coloma s’ha convertit en l’equip revelació aquesta temporada.
–Completament. L’equip està molt confiat, il·lusionat, i estem realitzant una bona campanya.

 

–Com porta l’adaptació al futbol andorrà?
–De moment, de luxe. Estava preocupat per l’idioma, ja que vaig a poc a poc amb el català (riu). Però m’han acollit molt bé i cada dia em noto més a gust a sobre de la gespa.

 

–S’esperava la bona campanya de la UE?
–Abans de la meva arribada, els companys ja venien fent molt bona feina, però ha sigut una sorpresa veure que podíem competir de tu a tu amb equips com l’Inter, l’Atlètic, el Sant Julià o l’FC Santa Coloma, que sempre estan a dalt.

 

–Com és l’ambient al vestidor?
–La veritat és que estem molt units, i realment ens veiem amb opcions de guanyar la lliga. Només hem de seguir confiant en nosaltres i desplegar el joc que hem mostrat les últimes setmanes.

 

 

–El fet que la lliga estigui tan apretada és una motivació o una pressió?
–Nosaltres no tenim res a perdre i estem jugant amb la il·lusió de poder fer una cosa molt gran. La UE no ha guanyat mai la lliga, i estic molt motivat, com els meus companys, per intentar aconseguir-ho. És clar que sempre hi ha nervis, però és part del joc.

 

–La possibilitat de jugar prèvies de competició europea és un al·licient?
–És un factor molt important. He tingut la sort de disputar partits a Europa amb l’Atlètic de Madrid, però en juvenils, i ara és un món completament diferent. Estic molt content a Andorra, molt còmode.

 

–Què li està aportant la UE Santa Coloma?
–M’he trobat amb una família al vestidor. Quan un jugador està còmode en un lloc, això es nota al terreny de joc, i jo feia molt de temps que no donava aquest nivell futbolístic. Vull tornar a sentir-me important, fer gols, i la confiança que m’estan demostrant des del club i els meus companys és increïble. 

 

Als seus 22 anys ha aterrat al Principat amb l’objectiu principal de guanyar la lliga.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT