PUBLICITAT

Davi Tenorio ‘Pequeño’ jugador del Río Duero Soria a la Superlliga

«El CV Andorra m’ha aportat molta disciplina com a jugador»

Per David Sansaloni

Pequeño en una foto amb la indumentària del Río Duero Soria.
Pequeño en una foto amb la indumentària del Río Duero Soria.

Davi Tenorio (16 anys) és jugador del Río Duero Soria, conjunt que es troba disputant la Primera Divisió del vòlei espanyol, més coneguda com a Superlliga. Tot i continuar formant-se a l’equip base d’aquest, Pequeño (sobrenom pel qual és conegut, i que també va portar el seu pare, Daniel Pequeño) es va alçar com un dels jugadors destacats i va aconseguir el seu debut somiat amb el primer equip. L’elit, tanmateix, no ha canviat Pequeño, que segueix aprofitant cada moment del seu temps lliure per tornar a Andorra i donar un cop de mà a l’entitat que l’ha vist créixer: el Club Vòlei Andorra.

 

–D’on li ve la passió pel vòlei?
–Des de petit sempre he vist al meu pare jugar a l’elit, i sempre l’he tingut com a referent. A més, la gent que ens envoltava era gent de vòlei, amics, familiars, i ja des de ben aviat vaig començar a entrenar i em va enganxar.

 

–Què és el que li atreu d’aquest esport?
–Sobretot, el repte. El més complicat de tot esport és l’entrenament, i després està la part on poses en pràctica tot allò que has après. Sempre hi ha jugadors millor que jo, i m’agrada aquest repte de millorar i poder superar-los.

 

–Porta des dels dos anys al país. Com recorda els seus inicis amb el vòlei a Andorra?
–Vaig estudiar al Lyceé, i érem molt pocs als qui ens agradava aquest esport. Gairebé no hi havia equips, però recordo que em va marcar molt el fet d’anar a competir a Valladolid. Mesurar-nos contra gent que no coneixíem, amb un nivell espectacular. Va ser increïble.

 

–S’ha format al CV Andorra. Què li ha aportat?
–El CV Andorra m’ha aportat molta disciplina com a jugador, i avui dia ho agraeixo molt com a professional. Els entrenadors del club des del primer moment t’inculquen a tenir humilitat i respecte, tant cap als companys com cap als rivals. La premissa és somriure i gaudir, i fer-ho en tot moment.

 

 

–Es veu un club molt familiar, no?
–Exacte. Sempre que puc aprofito per tornar a Andorra i donar un cop de mà als joves, amb el permís del club. El CV Andorra ha evolucionat moltíssim, i cada dia veig més nois i noies, grans i petits, més material, més equips, i els campus que organitzen cada dia són millors i ja es compta amb més de 200 inscrits al club.

 

–Aquest mateix gener va debutar a la Superlliga. Què va sentir?
–En el moment d’estar esperant el canvi, no sabia què estava passant (riu). A sobre, després vaig realitzar un bloqueig per a guanyar el partit, i aquí sí que vaig sentir una barreja d’emocions increïbles, molt positives totes.

 

–I ha coincidit amb Xavi Folguera, el màxim exponent d’aquest esport al país.
–És un jugador excel·lent, i poder jugar amb ell m’ha fet molt feliç. A més, m’ha donat un extra de motivació per seguir endavant. Ell té aquest caràcter, exigent, i això m’agrada.

 

–Com veu la base del vòlei andorrà? 
–Hi ha jugadors als campus que els veig i penso que tenen molta qualitat, i la gent ha de ser conscient que hi ha nivell al vòlei andorrà. 

 

Format al CV Andorra, als seus 16 anys s’ha fet un lloc a l’elit del vòlei.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT