PUBLICITAT

Ona Betrian Gimnasta del Club Artística Serradells

«Si puc assolir un objectiu, penso que soc capaç de molt més»

Per David Sansaloni

Ona Betrian.
Ona Betrian.

Ona Betrian és gimnasta del Club Artística Serradells, i a base d’esforç i talent s’ha posicionat com una de les competidores destacades d’aquest esport al país. Amb tan sols 15 anys, Betrian demostra un grau de maduresa i concentració competitiva més enllà del que normalment s’exigeix a esportistes d’aquestes edats, i s’ha pogut veure en les diferents competicions en les quals participa el club, o inclús al Poliesportiu, on l’entitat va realitzar fa escasses setmanes una demostració durant el descans d’un dels partits del MoraBanc.


 
–Recorda com va començar amb la gimnàstica?
–Tindria gairebé cinc o sis anys, i com sempre estava per casa fent tombarelles i tota mena d’aquestes acrobàcies els meus pares em van dir: «T’hem d’apuntar a algun lloc». I fins avui dia (riu).

 

–I va haver d’escollir?
–No gaire, ja que em van preguntar per on volia començar, si per la modalitat de rítmica o la d’artística, vaig escollir aquesta última i ja no em vaig moure més. 

 

–Que li va fer decantar-se per la modalitat d’artística?
–En aquell moment crec que va ser, a banda del mateix esport en si, perquè hi havia moltes nenes de la meva edat, vam crear un grup molt maco i ja no em vaig poder separar.

 

–Competeixen majoritàriament a França. Què sent quan surt a mesurar-se amb altres esportistes de fora?
–Al començament molts nervis (riu). No obstant això, s’em passa ràpidament, ja que és molt divertit, vaig amb les meves companyes i ens ajudem i motivem les unes a les altres.

 

–Realitzen exercicis en diferents aparells, no? Quin és en el que se sent més còmoda, i quin el que menys?
–Exacte. Hi ha quatre: poltre, paral·leles, barra i terra. Gaudeixo molt a les paral·leles i la barra, mentre que, per altra banda, el poltre no m’agrada tant. També és veritat que la barra fa ràbia en certs moments, ja que en els entrenaments et surten els moviments, i a la competició, pels nervis, no. Et jugues hores d’entrenament en gairebé un minut.


–Com aconsegueix calmar els nervis?
–Bàsicament respiro, penso amb els elements i sobretot em miro a mi mateixa, al meu cap, fent les coses bé i clavant els exercicis.

 

–Quins objectius es marca en l’àmbit personal?
–Hem passat uns mesos molt durs, arran de l’incendi als Serradells i la pandèmia, però, tot i això, anem millorant a poc a poc, i personalment el fet de voler realitzar un moviment i aconseguir-ho és el que més em motiva. Si puc assolir un cert objectiu, penso que soc capaç de molt més.

 

–Com va anar la demostració al Poliesportiu?
–Va ser un moment increïble. A més, em va sortir un moviment que no aconseguia materialitzar als entrenaments ni en els moments previs, i va ser com treure’m un pes de sobre (riu). Entre totes ens vam ajudar i posteriorment la gent ens va felicitar al pavelló. 

 

Va fregar el podi en la Final Regional per equips de la Federal A a Tarbes (França) el cap de setmana passat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT