PUBLICITAT

Carlos Mesas Xef

«Hi ha gent que creu que el sushi tan sols és peix cru»

Per Àlex Pont

Carlos Mesas
Carlos Mesas

Amb més de nou anys d’experiència al sector de la restauració, el Carlos Mesas ha treballat pels càterings de més de 500 casaments. El seu interès per la restauració va néixer molt abans d’engegar el seu propi negoci mentre treballava a la banca. Un dia, va decidir apostar per la seva afició fins que va aterrar al Principat fa prop de cinc anys.
 
–D’on prové la seva passió per la cuina?
–A mi sempre m’ha agradat cuinar a les meves estones lliures. Em vaig adonar que treballant a la banca no era feliç del tot i vaig decidir embarcar-me en una aventura gastronòmica.

–Tot va començar a Tarragona.
–Correctament, sóc originari de Tarragona. Al principi vaig muntar un pub en què servíem menjar japonès i en aquell moment vaig comprovar que es tractava d’un producte en potència que agradava molt a tots els clients. Després em vaig traslladar a Barcelona i vaig començar a fer temporades a Andorra amb diversos encàrrecs, però ja fa un any que m’he instal·lat definitivament al Principat.

–Quin és el valor afegit de Sushi Corner?
–Per una banda, tot el que duem a terme  es basa en receptes pròpies i intento sorprendre els meus clients. El què em dedico a fer és un vestit a mida, perquè hi ha gent que creu que el sushi tan sols és peix cru. Jo vull anar més enllà i arribem a tot el territori, des del Pas de la Casa fins a Sant Julià i treballem amb foie, formatges, pollastre i peces fredes d’arròs negre amb sípia i allioli.

–Com treballen?
–Sempre aportem els millors productes i els procediments són totalment artesanals. Com jo treballo al dia hi ha hagut ocasions en què he treballat més de 16 hores seguides perquè mai refrigero ni congelo el menjar. Pel que fa als preus, no tenim una tarifa regular, perquè cada comanda és diferent i va a gust del consumidor. Amb relació als clients, molts d’ells són empreses turístiques que em contracten per a dur a terme el càtering o bé també treballo per particulars que vulguin fer alguna comanda en concret.

–També feu espectacles als esdeveniments en què us contracten?
–Fem el que s’anomena showcooking que busca demostrar l’espectacle de la cuina en directe amb peces calentes que es fan al moment de l’esdeveniment mitjançant un bufador.

–Com va anar l’etapa més feixuga de la pandèmia?
–Això es va notar moltíssim, ja que en aquells moments jo començava a fer encàrrecs pel Principat i de cop i volta tot es va parar en sec. Des que em vaig instal·lar el 2021 el negoci ha anat fent pujades i baixades en funció de les onades de covid, però ara sembla que tot va cap amunt i estic molt content perquè la gent aprecia la meva feina. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT