PUBLICITAT

Jesús Galindo veterinari i cinèfil

«Portar joves és agosarat, s’ha envellit la gent que va al cinema»

Per Albert Belis

Jesús Galindo.
Jesús Galindo.

El Cineclub de les Valls torna al Teatre Comunal amb direcció renovada després de l’exili a la Llacuna per les obres i la pandèmia. Jesús Galindo, el nou president, estrena càrrec amb ganes de fer avançar l’entitat. 

–Com ha anat el procés de renovació?
–Ha anat bé i estem molt contents, tot i que al principi teníem por perquè hi havia gent històrica que ja no hi és, però en va venir de nova amb ganes de fer coses.

–Quins objectius es planteja?
–Vull augmentar el nombre de socis i portar gent jove és molt agosarat dir-ho, perquè s’ha envellit la gent que va al cinema, ara són de 40 anys en amunt. També vull fer cinefòrums i dur directors i actors, perquè crec que és una experiència enriquidora.

–Ara tornen al Comunal després d’haver estat a la Llacuna. El Cineclub es rellança?
–Esperem, perquè l’experiència recent ha estat complicada, amb poca gent. Ara tornem al Comunal perquè ja s’han acabat les obres, ho teníem clar perquè a la Llacuna no hi va gent, ja que la comoditat no és la mateixa.

–En la nova programació hi ha dos títols que destaquen, ‘Sis dies corrents’ i ‘Libertad’.
–Fa 25 anys que vam néixer i per això aquests títols. I de cara a la tardor, programarem alguna activitat per celebrar aquesta efemèride. Intentarem fer coses interessants, però com que encara no les hem tancades no puc dir més. Però sí que volem potenciar cinema en català de qualitat, com és el cas, i projectar pel·lícules d’autor en versió original.

–Tot i que ha dit que és complicat, el repte és treballar per atraure gent més jove que ara està més pendent de les plataformes?
–És una batalla perduda perquè això són canvis generacionals. Jo tinc 54 anys, no estic en la mentalitat de la gent jove, ara les plataformes estan a l’ordre del dia, i no sé si estan fent mal, sinó que és l’evolució. Molta gent ja no surt de casa, a mi m’agrada socialitzar, la pantalla gran, el volum, que no et distreguin.

–Hi ha pantalles a casa que són enormes.
–Exacte. Potser no és el que més em preocupa. És cert que costa enganxar la gent jove, tot i que puntualment sí que han vingut, però després no te’ls tornes a trobar.

–El cinefòrum que comentava potser els hi sona a antic, no creu?
–Quan ho feia a la Seu ens funcionava, i altres cineclubs ho fan. A mi em sembla molt atractiu i interessant el contacte amb els protagonistes de la pel·lícula. Li treus més suc.

–Està en crisi l’experiència d’anar al cinema?
–No ho sabria dir, això va per gustos. El cinèfil hi continua anant, però és cert que hi ha hagut una davallada important.

–El Cineclub posa el seu gra de sorra?
–Volem mantenir aquesta experiència, però sobretot cinema d’autor i en versió original. Oferim una programació que no trobaràs a les sales comercials. Ara bé, els temps van canviant, i potser no els podrem canviar, així que ens haurem d’adaptar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT