PUBLICITAT

Jacob Díaz Músic i cantautor

«La meva música és un recull de les sensacions de la vida»

Per Àlex Pont

Jacob Díaz.
Jacob Díaz.

El primer disc del Tren de la Musa rep el nom Vent del nord i va aterrar per primer cop a l’escenari de l’Auditori Nacional d’Andorra. El cantautor Jacob Díaz explica la il·lusió que ha posat en aquesta compilació musical en què es barreja la reflexió personal, les experiències i els sentiments de l’artista andorrà.
 
–Quantes cançons té el seu nou disc?
–L’àlbum està compost per un total de 10 cançons escrites i interpretades per mi. Tot i això, la Martha Roquett, amb qui ens hem entès molt bé, va participar amb la seva lletra i els cors. De la mateixa manera, la Deborah López i l’Isthar Ruiz també col·laboren amb les seves veus.

–L’ànima de la seva obra té a veure amb la seva trajectòria, oi?
–Les cançons són un resum dels últims 30 anys de carrera musical. Evidentment, tracten temes com la realització personal a diferents àmbits de la vida, el retrobament amb l’amor, el desamor i la superació, entre altres coses. En definitiva, la meva música és un recull de sensacions que ens brinda la vida a tots.

–Què va significar l’actuació a l’Auditori Nacional?
–És la primera actuació pública de la meva nova creació, però la presentació pública oficial la duré a terme en les pròximes setmanes amb un acte.

–Es pot afirmar que va compondre tot el disc de manera autònoma?
–Si bé és cert que la major part dels instruments que apareixen al disc els toco jo mateix, hi ha persones que han estat al meu costat i m’han donat un suport necessari per tirar endavant aquest projecte. En el meu cas, no soc un expert tocant el piano, per això tinc col·laboradors que també m’acompanyen a l’escenari.

–Quan va començar el viatge del Tren de la Musa?
–Vam començar a gravar les guitarres durant el mes de maig del 2020 i vam acabar cap a les acaballes del novembre. Cal destacar que durant el setembre vaig patir un incident que em va impedir treballar en la composició de l’àlbum durant un mes.

–L’any 2021 va ser una etapa per oblidar.
–Totalment. A part del greuge que suposava  la pandèmia mundial pel nostre sector i les nostres vides personals, se’m van presentar moltes adversitats. Tot i això, ara estem aixecant el cap i sembla que anirem a millor. Un dels símptomes d’aquesta tendència és la reactivació de les activitats culturals.

–A quins escenaris el veurem tocar, pròximament?
–De moment, el mes de juny tenim una plaça assegurada al festival de carrer Jambo d’Andorra la Vella. També estic pendent que el Comú d’Escaldes-Engordany em confirmi l’assistència al Sabors d’estiu i resto a l’espera de tancar una actuació a la Fada Ignorant. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT