PUBLICITAT

Clàudia López Entrenadora en cap de la Federació Andorrana de Gimnàstica

«No podia donar l’esquena a un equip amb el qual confio»

Per David Sansaloni

Clàudia López en un entrenament.
Clàudia López en un entrenament.

Clàudia López és actual entrenadora en cap de la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG), i des que va agafar el càrrec de manera oficial el passat 1 de febrer, la mallorquina no s’ha aturat ni un moment per preparar de la millor manera possible les esportistes de l’entitat. Coneix la casa i compta amb experiència previa com a entrenadora, tot i que porta lligada a aquest món des que té memòria.


 
–Recorda quan va començar dins del món de la gimnàstica?
–Sincerament, no (riu). Sempre he estat a dintre d’un pavelló. Vaig començar de ben petita, ja que la meva mare i la meva tia eren entrenadores. Vaig tenir una època d’intentar desvincular-me d’aquest món, però al cap i a la fi, com diuen, la cabra tira al monte (riu).

 

–Fa un any que va arribar al país.
–Sí, i m’he enamorat d’Andorra. Vaig venir perquè la meva germana estava aquí i fins avui dia, que combino la meva feina als matins amb els entrenaments de gimnàstica a les vesprades.

 

–Vostè va competir també. Es quedaria amb la faceta de gimnasta o amb la d’entrenadora?
–Amb la d’entrenadora, i això que m’encantava competir. M’agrada molt treballar amb les nenes, ja que és un aprenentatge constant i ens nodrim les unes de les altres.

 

–Que li va fer agafar les regnes del projecte?
–És una motivació, tant personal com professional, i tampoc podia donar l’esquena a un equip amb el qual confio. 

 

–A l’equip nacional comptem amb dos puntes de llança. Com les defineix?
–Tenim a Maria González, que es troba entrenant al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) i a Berta Miquel, que sí que entrena al país, i són unes gimnastes lluitadores per naturalesa, un aspecte que és molt important dintre d’aquest món.

 

–Què li demana a les seves gimnastes?
–Sobretot que siguin treballadores i autoexigents. No obstant això, puc dir que comptem amb unes esportistes que ja de per si són exigents amb elles mateixes, i tenen una maduresa impròpia de la seva edat, tenint en compte el joves que són. 

 

–És un esport exigent. També des de la part del cos tècnic?
–Completament. Per a formar part activament d’aquest món has de ser un apassionat o apassionada de la gimnàstica. En el meu cas tinc clar que no puc allunyar-me, i pel que fa a Andorra seguiré amb el compromís que he agafat.

 

–Què té la gimnàstica perquè els nens i nenes més petits hi vulguin dedicar-se?
–És un esport molt bonic i molt agraït pel que fa a la satisfacció personal. Per altra banda, òbviament té un vessant molt exigent, sobretot a l’àmbit competitiu, on tan sols els que més treballen poden arribar a l’esglaó més alt. Però la part més important diria que són els valors que t’aporta i que pots extrapolar després a qualsevol aspecte de la teva vida. 

 

L’Europeu a Tel-Aviv (Israel) que tindrà lloc al juny és la primera data marcada en vermell.

PUBLICITAT
PUBLICITAT