PUBLICITAT

Carles Coto Jugador de l’FC Santa Coloma i creador del projecte ‘The Magic 10’

«El futbol no és simplement una pilota i jugar bé amb els peus» - Entrevista a Carles Coto

Per David Sansaloni

Carles Coto amb la samarreta del campus The Magic 10.
Carles Coto amb la samarreta del campus The Magic 10.

Carles Coto és actualment jugador de l’FC Santa Coloma, a la Primera Divisió del futbol andorrà, i creador del projecte The Magic 10. Després d’una extensa carrera esportiva a l’elit (pedrera Barça, campió d’Europa amb la selecció espanyola sub-19 i amb diferents títols nivell internacional), Coto es va instal·lar al Principat, i a causa de la seva passió pel futbol base va decidir crear l’acadèmia The Magic 10, que s’inaugurarà els dies 1-2-3-4 de març, amb l’objectiu d’impulsar el creixement futbolístic i personal dels més joves.


 
–Com arriba Carles Coto a Andorra?
–La carrera d’un futbolista sempre va a etapes, i després d’estar molts anys competint en diferents països d’arreu del món em va arribar l’oportunitat de venir a Andorra, i estic encantat.

 

–S’ha adaptat bé?
–Sí, l’adaptació ha sigut molt bona, tant al país com en l’àmbit futbolístic. A l’FC Santa Coloma tenim un ambient al vestidor espectacular, una relació que va més enllà de la simple companyonia, amb amistat dins i fora del terreny de joc, i això és el que ens està donant aquest plus per tirar endavant.

 

–Com surt el projecte The Magic 10?
–Una mica de la meva sensibilitat pel futbol base. He tingut la sort de créixer en una escola on els valors esportius i humans van plegats, i estic molt a prop del que ve a ser el creixement individual. 

 

–Quin és l’objectiu principal del projecte?
–Nens i nenes hi ha molts en el món del futbol, però sols uns pocs tenen l’oportunitat de poder desenvolupar-se en el que seria un entorn més proper al que es podria veure a l’elit. Aleshores, volem oferir als més petits aquesta oportunitat, intentant donant-li aquest punt d’excel·lència a qualsevol punt del campus.

 

–Quins aspectes engloba el campus?
–Ens centrem en tres eixos: que puguin aprendre, gaudir i tenir oportunitats. Tindrem visites de jugadors, exjugadors, i gent que ha estat vinculada al futbol de l’elit, com puguin ser també cercapromeses que es puguin fixar en algun dels joves.


–Sembla que no és una escola de futbol corrent, sinó que treballen altres àmbits que no tenen res a veure amb l’àspecte tècnic.
–Exacte. El futbol no és simplement una pilota i jugar bé amb els peus, sinó que existeixen molts altres aspectes que es necessitin per adaptar-se i desenvolupar-se de la millor manera possible dins d’aquest món. Jo mateix he anat aprenent de tots aquests vessants al llarg de la meva carrera, sobretot a l’estranger.

 

–Com es desenvoluparà el campus?
–Tindrà de tot un poc. Treballarem la part física i tècnica, però també farem molt d’incís en l’anglès, un idioma que és fermament necessari dins del món del futbol. La comunicació, el respecte, el saber estar, l’anàlisi de situacions... Són àmbits que s’inclouen dins de l’aprenentatge al campus, i aquest es durà a terme sempre que puguem, en setmanes no lectives perquè tothom tingui més disponibilitat. 

 

El campus va dirigit a joves d’entre 5-15 anys i s’obrirà també cap a l’àmbit internacional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT