PUBLICITAT

Berta Miquel Gimnasta

«Mentre continuï tenint il·lusió i motivació seguiré donant-ho tot»

Per David Sansaloni

Berta Miquel durant una competició.
Berta Miquel durant una competició.

Berta Miquel és gimnasta, i actualment forma part de l’equip nacional de la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG) en la disciplina de rítmica. Amb tan sols 15 anys (en farà 16 aquest any) Miquel s’ha convertit en una de les cares visibles d’aquest esport al país, i combina les seves hores lectives amb els entrenaments, amb tot el sacrifici i la dedicació que això comporta.

 
–Com va començar amb la gimnàstica?
–Els meus pares em van animar a provar alguns esports, a veure si m’agradaven, i un any vaig anar a veure la Gimnastrada i a partir d’aquí vaig començar a la gimnàstica.

 

–Per què va escollir la rítmica?
–Vaig veure que la rítmica era més elegant des del meu punt de vista, i em podia donar l’opció de transmetre molt més dins de la pista. Era com que s’acoblava més al que jo estava buscant, i m’agradava.

 

 

–Va començar als sis anys. En quin moment es va adonar que podia arribar més lluny?
–No em vaig adonar que estava evolucionant fins que tenia 12 anys aproximadament. Anava entrenant, al meu ritme, i a poc a poc anaven pujant-me de categoria, i en júniors ja vaig ser conscient que podia donar més de mi mateixa.

 

–Quin moment, en el que porta de carrera esportiva, se li ha quedat gravat?
–El passat europeu a Kíev. No tenia res a veure amb cap competició que havíem fet fins al moment, i les instal·lacions eren increïbles. També els Campionats d’Espanya del passat estiu van tenir un ambient que vaig gaudir molt.

 

–Què sent quan està en plena competició, representant el país?
–Una barreja entre nervis i motivació. Quan ets més petita no t’adones que estàs representant a tot un país, però quan ja ets conscient és quan t’entra aquesta pressió i és en aquest moment quan has d’estar més segura i treure tot el que tens. 

 

–Tot i el sacrifici, què té la gimnàstica que la motivi a seguir endavant?
–Alguna cosa té, no sabria dir-li el què (riu). Fent rítmica m’oblido de la resta de coses. A través d’aquest esport pots mostrar molts sentiments, deixar-ho anar tot, i crec que és l’aspecte que més m’agrada.

 

 

–Quins objectius té al cap aquest any?
–El principal és aconseguir estar en l’europeu del pròxim mes de maig a Israel, i continuar millorant com a esportista a poc a poc, per mi mateixa per a arribar cada dia una mica més lluny.

 

–Podem dir que encara ens queda temps per continuar gaudint de Berta Miquel?
–Completament. Mentre continuï tenint les mateixes ganes, il·lusió i motivació seguiré donant-ho tot per la gimnàstica.

 

–Un somni?
–La màxima aspiració seria ser campiona olímpica, però, tot i això, no seria aquesta meta la que em faria deixar la gimnàstica, i continuaria fent el meu camí. 

 

El passat maig va sortir campiona de Catalunya en fer-se amb l’or en pilota i la plata en maces.

PUBLICITAT
PUBLICITAT