PUBLICITAT

Agustina García Escriptora de contes infantils

«Per a mi, l’escriptura, més que una professió és una teràpia»

Per Àlex Pont

Agustina García
Agustina García

L’Agustina va néixer a Caceres i es va traslladar a Andorra l’any 1977, on va treballar al sector del comerç i va portar diferents negocis. Sempre la va apassionar escriure i, arran d’un accident laboral fa quatre anys, va decidir que era el moment de dedicar-se plenament a l’escriptura. A partir de llavors, va començar a formar-se mitjançant cursos d’escriptura creativa.

–Per què va decidir dedicar-se a l’escriptura infantil i juvenil?
–Personalment, els nens sempre m’han agradat molt i, a més a més, vinc d’una família nombrosa, vaig créixer envoltada d’infants amb els quals, a dia d’avui, tinc una connexió molt especial. Tot i això, el factor clau per llençar-me a l’aventura literària va ser la visualització del documental Humano, d’Alan Stivelman. Aquesta obra va incrementar la idea d’unir la meva passió per l’escriptura amb l’amor que sento per la naturalesa i la connexió amb els infants. Per a mi, l’escriptura, més que una professió és una teràpia. De moment, no m’he plantejat trepitjar altres terrenys literaris.

–Aquí és on neix ‘Las aventuras de Happy y el valle encantado’, oi?
–Exactament. El 2019 va veure la llum la primera part d’aquesta història i la segona part és el nou projecte que acabem de publicar a principis d’any i que rep el nom de Las aventuras de Happy en busca de la flauta mágica, editat per l’editorial NPQ editores.

–Podries explicar algun episodi de Happy?
–Happy és una nena que neix d’una manera especial. L’envien a la Terra el sol i la lluna i té una gran connexió amb la naturalesa i la fauna. Un dia va descobrir una vall encantada que estava començant a desaparèixer, però s’assabenta que hi ha un savi conill que viu al bell mig del bosc que la podria ajudar a salvar la vall i decideix anar a buscar-lo. A la segona part, Happy descobreix unes criatures que viuen a l’interior de la muntanya que li demostren que la màgia de la vall prové d’una misteriosa flauta que ha desaparegut i sospiten que el pervers bruixot Nuk l’ha robat, per la qual cosa en Happy i els seus aliats decideixen enfrontar-s’hi.

–Què ens vol ensenyar el protagonista?
–Happy ens ensenya a confiar en nosaltres mateixos i ens omple de valor i seguretat. Representa una nena amb un gran poder de convicció i coratge. De la mateixa manera, les obres reflecteixen els valors de la companyonia, l’amistat, la generositat i el respecte al medi ambient. Així doncs, Happy ens ajuda a comprendre de manera més amorosa el món on vivim. 

–I, quina és la intenció de l’autora?
–El que intento dur a terme amb aquests contes és ajudar a despertar consciència i potenciar els valors als infants, però són obres que estan dirigides a tota la família. La meva pretensió és dur el planeta màgic, la naturalesa i els animals dels contes a les cases de tothom de la mà d’una nena que sempre ens recordarà que l’estat natural d’un infant és la felicitat, un indret en què tot és possible. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT