PUBLICITAT

Dioni Agilda Ballarí i coreògraf de la TC Escola de Dansa

«El respecte i les ganes de seguir treballant és el que et portarà lluny»

Per David Sansaloni

Dioni Agilda en una imatge d'arxiu.
Dioni Agilda en una imatge d'arxiu.

Dioni Agilda té 21 anys, i fa cinc que va arribar al Principat. Espanyol, d’ascendència dominicana, Agilda ha trobat en TC Escola de Dansa una segona família, i junts es van fer amb un total de cinc títols mundials i un subcampionat, a més del premi a millor coreògraf de la competició a l’All Dance Championship.

–Quan fa que va començar a ballar?
–Des de ben petit ja vaig tenir molt clar que era el que m’agradava, però va ser als 15 anys quan em vaig posar-hi de manera seriosa.

–Què el va atreure del ball?
–Quan ballo soc jo mateix. Sempre he sigut una persona molt tímida i insegura, sobretot a causa de l’assetjament que vaig patir de petit per la meva orientació sexual. Amb el ball puc evadir-me dels problemes i és com si viatgés a un altre món.

–Què sent quan està ballant?
–Sento que em transformo en una altra persona, i ni jo mateix em reconec. Quan estic fora de l’escola, gairebé no em surten les paraules, soc més reservat, i quan entro em sento molt segur i soc molt feliç. 

–Com arriba a TC Escola de Dansa?
–Vaig sortir a Got Talent el 2016, amb un grup de ball, i vam arribar a la final. A partir d’aquí, des de l’escola em van contactar perquè donés una classe, vaig estar molt a gust, em van ajudar molt i ho vaig deixar tot per venir a Andorra, i ara és casa meva.

–Cinc títols, un subcampionat, i el premi a millor coreògraf. Es diu aviat.
–Encara estic assimilant-ho (riu). És veritat que tenia la sensació que teníem un grup de gent molt bo, i quan em van posar al càrrec vaig intentar aprofitar al màxim l’oportunitat.

–Què diferencia a un gran ballarí de la resta?
–La humilitat. Pots ser tot el bo que vulguis tècnicament, però si com a ballarí no tens humilitat no ets ningú. El respecte i les ganes de seguir treballant és el que realment et portarà lluny.

–Prefereix competir com a ballarí o formar a altres com a coreògraf?
–He fet les dues coses, inclús a la vegada en alguns moments, però avui dia visc tant la dansa des de fora que prefereixo gaudir dels èxits dels grups com a coreògraf. Veure’ls feliços a ells és el que em fa feliç a mi. 

–Què diferencia a TC Escola de Dansa?
–Quan vaig arribar, l’escola encara no estava consolidada, i aleshores he vist evolucionar totes les noies com a ballarines, des de ben petites. Tinc una confiança amb totes que no tinc amb gairebé ningú més, dins i fora de classe. Som una petita familia.

–Existeix aquesta evolució personal?
–Sovint venen nens i nenes que tenen problemes d’inseguretat o a l’escola, i amb el ball aconsegueixen evolucionar, seguir endavant i superar aquests obstacles. Són unes altres persones. Jo ho vaig experimentar en la meva pell, i la Montse i el David, que més que els meus caps son els meus pares, em van acollir i gràcies a ells he pogut seguir endavant. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT