PUBLICITAT

Patrick Pelegrina Nedador del CN Lleida i de la Federació Andorrana de Natació (FAN)

«Poder participar en uns Jocs Olímpics seria tot un orgull»

Per David Sansaloni

Patrick Pelegrina en un entrenament.
Patrick Pelegrina en un entrenament.

Patrick Pelegrina és nedador de la Federació Andorrana de Natació (FAN) i actualment es troba a Lleida estudiant Enginyeria Informàtica. Als seus 20 anys porta des dels cinc lligat a la natació i ha estat protagonista en les últimes fites en què ha competit, trencant diversos rècords d’Andorra tant en l’Europeu de piscina curta de Kazan (Rússia) com en el LXV Campionat d’Espanya absolut d’hivern a Palma de Mallorca. 


 
–Perquè va escollir la natació?
–És una tradició familiar. La meva àvia ja nedava, feia natació sincronitzada, i tots els seus fills també van adquirir aquesta afició per la piscina, i em va arribar el moment també (riu). Vaig començar a Ordino i fins avui dia.

 

–Que té que l’enganxa?
–La natació té un factor motivacional que et fa seguir endavant. Quan acabes una competició i veus que ho haguessis pogut fer millor t’entren ganes de superar-te a tu mateix i seguir millorant per a poder estar al nivell d’aquells que estan per damunt teu.

 

–Ve de fer una gran actuació a Kazan. Com s’ha sentit?
–Molt satisfet. Vam aconseguir uns bons resultats i la veritat és que molts d’ells no me’ls esperava (riu), però vaig registrar millors marques personals en totes les proves en les quals vaig competir i la veritat que vaig sortir molt content.

 

–Rècord als 50 i 100 braça, i als 100 estils. Que ha significat per a vostè?
–Els darrers resultats m’ajuden a veure com estic per a competir en l’àmbit nacional (Espanya), i sobretot em donen un motiu per a aconseguir mínimes per a participar en campionats internacionals, siguin europeus o mundials.

 

–Quins objectius té Patrick Pelegrina per a aquesta temporada?
–L’objectiu principal d’aquesta temporada és apropar-me el màxim possible a les mínimes per a poder anar a uns Jocs Olímpics. Tanmateix, vull classificar-me per al pròxim europeu de piscina llarga i obtenir la millor classificació per al campionat d’Espanya.


–Què necessita un nedador per a competir a l’elit?
–És molt important no perdre la motivació, ja que és fàcil veure que hi ha marques molt llunyanes i perdre una mica l’esperança, però si segueixes entrenant dia a dia, veuràs com a poc a poc vas rascant dècimes, segons i mai se sap quan pots aconseguir aquests objectius.

 

–Quina opinió té de la participació en uns Jocs Olímpics?
–Poder participar en uns Jocs Olímpics seria tot un orgull. És la competició de major nivell en l’àmbit mundial i el fet de donar-se cada quatre anys encara li dona aquest aspecte més exclusiu.

 

–Un somni?
–A banda d’anar a uns Jocs Olímpics, m’agradaria formar part d’una semifinal o final d’una gran competició internacional. 

 

Junt amb Tomàs Lomero, Mònica Ramírez i Nàdia Tudó, competirà al mundial d’Abu Dhabi la pròxima setmana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT