PUBLICITAT

Nadia Olm Jugadora i capitana del VPC i la selecció

«Hem passat de ser 15 als entrenaments a més de 25»

Per David Sansaloni

Nadia Olm amb la selecció.
Nadia Olm amb la selecció.

Nadia Olm és actual jugadora i capitana del VPC i la selecció de rugbi del país. Als seus 29 anys, Olm lluita per seguir assolint objectius en aquest esport i, en un futur, vol continuar lligada al rugbi com a entrenadora, posició que ja ocupa a la base de la federació, dirigint el combinat a set sub-18 femení.


 
–Quan va començar amb el rugbi?
–Ben tard (riu). Als 17 va ser quan em vaig apuntar al club amb una amiga, ja que ens va agradar molt el rugbi gràcies al fet que quan tenia 14 anys el vaig provar com a activitat extraescolar al Lycée.

 

–I ara és una de les màximes exponents d’aquest esport a Andorra. Nota aquesta pressió?
–Realment no. És veritat que tal vegada he hagut de lluitar més pel fet de començar tan tard, però com jo hi ha moltes més jugadores que s’esforcen dia rere dia per fer-ho el millor possible en l’esport que els agrada.

 

–Amb el VPC, com està veient la temporada?
–L’objectiu és clar que era mantenir-nos en Divisió d’Honor, però també és cert que equips com el Barça, per exemple, es nota que estan un nivell per sobre nostre. Ara a la Primera Catalana estem en bon lloc per enfrontar-nos a equips similars a nosaltres i seguir aprenent per tornar a pujar.

 

–Són un equip jove i, a més, nombrós aquest any. A què es deu aquest boom?
–Totalment. Tenim una plantilla molt jove i ja estic quedant-me com la més gran amb 29 anys (riu). Hem passat de ser 15 als entrenaments a més de 25, i aquesta dada crec que ho diu tot. S’ha fet molt bona feina des de la base i és el resultat de 15 anys lluitant per un propòsit. Inclús hem rebut trucades d’exjugadores que van voler tornar al VPC i això ens omple d’orgull.

 

–Aquesta pujada en el nombre d’inscripcions ha derivat en la creació de la selecció a XV.
–Crec que la selecció a XV ha sigut una fita històrica i molt important per al rugbi del país, i més tenint en compte la victòria en el nostre debut, que va mostrar que hi ha noies amb molt de nivell i que poden fer grans coses en el futur.

 

–Entre la modalitat de sevens i la de XV, amb quina es queda?
–Cadascuna té les seves particularitats, però és cert que el rugbi a XV ajuda molt més a la visibilitat de l’esport, el practiques cada setmana i són partits més espectaculars i que a la gent li agrada més veure. El sevens, en donar-se majoritàriament a mode de tornejos és més puntual i no jugues tantes vegades a casa, que és el que a les jugadores ens agrada per poder gaudir amb la nostra gent.

 

–Que li diria als nois i noies més petits que comncen ara a l’escola de rugbi?
–Que el rugbi és un esport que els enganxarà segur, que s’esforcin i gaudeixin de tot el que pot oferir aquesta família, perquè al cap i a la fi és el que som. El rugbi té aquest no sé què tan maco que el fa únic, i ho podem veure amb el tercer temps per exemple, que és un distintiu clar d’aquest esport. 

 

 

L’equip disputa demà, a les 12.00 hores, la segona jornada de lliga davant el GEiEG a Girona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT