PUBLICITAT

Gaudi Vall Pilot de trial

«Vull seguir aprenent per arribar a ser campió del món algun dia»

Per David Sansaloni

Gaudi Vall durant una competició aquesta temporada.
Gaudi Vall durant una competició aquesta temporada.

Gaudi Vall és un pilot de trial andorrà, que als seus 17 anys ha aconseguit fites d’allò més importants, i que han servit per situar Andorra en el mapa d’aquest esport. Aquest any ha sigut dur per a Vall, ja que ha hagut de combinar moltes hores de dedicació al trial amb moltes hores d’estudi, però li ha servit per seguir lluitant i per consolidar-se com una de les grans promeses a sobre de la moto.
 
–Bronze al Trial de les Nacions i segon classificat al Mundial de 125cc amb poc de temps de diferència.
–Estic molt content, sobretot en pensar que són resultats que s’han donat gràcies a l’esforç i el sacrifici que li hem dedicat, però per altra banda hem de seguir concentrats perquè vindran més cites importants i hem d’estar al màxim nivell.

–Primera vegada que s’aconsegueix un tercer lloc al Trial de les Nacions. Com es van sentir?
–Molt orgullosos. Vam arribar com un país petit i vam sorprendre tothom. Ens vam complementar molt bé tots els membres de l’equip i tant de bo puguem repetir l’any vinent.

–Aquests assoliments arriben ben aviat, amb 17 anys.
–Sí, i em recorden moltes sensacions. He dedicat moltíssim, moltes hores de feina, i tal vegada has de deixar de banda quedar més amb els amics o amb la família, però quan veus els resultats sents que has deixat de banda moltes coses, però n’has aconseguit d’altres que donen molt d’orgull.

–Quin nivell de sacrifici i dedicació ha hagut de fer per poder aconseguir aquestes fites?
–Bastant, però com des de ben petit he estat combinant l’esport amb l’estudi ja agafes una base que et permet organitzar-te més eficientment. Hi ha hagut dies complicats, amb hores d’estudi nocturnes, però com m’agrada tant el trial i és al que vull dedicar-me que ha valgut la pena.

–Hi ha hagut alguna figura important al seu costat, darrere de tota aquesta feina?
–Sense cap dubte el meu pare. Ell ja feia trial i quan va veure que a mi començava a agradar-me sempre ha estat al meu costat, donant-me suport econòmicament i moral, i he après molt d’ell i encara ho segueixo fent.

–Quins són els objectius que té ara?
– Vull seguir aprenent per arribar a ser campió del món algun dia. He de treure el màxim de la categoria TR2, ja que hi ha rivals que són més gran i molt millors, i així poder guanyar ja sigui en TR1 o TR2.

–Que opina d’Andorra com a país de trial?
–Andorra és un molt bon país on poder-se desenvolupar, ja no sols per tenir l’estructura que ha muntat Toni Bou, sinó també en l’àmbit geogràfic, ja que comptem amb molts bons paratges. 

–Quin somni li queda per complir a Gaudi Vall?
–Ser campió del món, una persona que pogués viure 100% del trial, que em pogués despertar i anar a entrenar sense cap altre tipus de pensament. 

 

L’andorrà es mesura, amb 17 anys, amb competidors sèniors de l’elit d’aquest esport.

PUBLICITAT
PUBLICITAT