PUBLICITAT

Àlex Machado Pilot de kàrting

«La meva vocació és posar-me a prova contra els millors»

Per David Sansaloni

Àlex Machado amb un trofeu de guanyador en una de les proves a les ROK Series.
Àlex Machado amb un trofeu de guanyador en una de les proves a les ROK Series.

Àlex Machado és un pilot andorrà de 21 anys, amant del món del motor i, avui dia, compagina la seva passió amb els estudis d’ADE a Barcelona. Machado porta des de ben petit lligat a aquest àmbit esportiu i segueix lluitant per arribar el més lluny possible, formant part també del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra.


 
–Victòria a l’últim meeting de la ROK Sèries després d’una lesió. Com s’ha sentit?
–Ha sigut una prova que ens ha donat certa confiança per a afrontar dos esdeveniments clau per finalitzar la temporada.

 

–Per què el món del motor?
–Va ser una mica per casualitat. Tenia cinc o sis anys, estava provant diferents esports com l’esquí o el futbol, però hi va haver un moment en què l’afició per córrer els cap de setmana o a l’estiu va anar prenent protagonisme durant la resta de l’any.

 

–Ha après d’algun mirall, d’un referent esportiu?
–No he tingut un competidor d’elit en qui m’hagi fixat, sinó que gràcies a Déu he tingut persones al meu voltant, gent que té molts coneixements sobre l’automobilisme, que m’ha ajudat moltíssim. És molt fàcil fixar-se en un Alonso o un Hamilton, però no són persones que tinguis a prop en el dia a dia.

 

–Ara està 100% amb el kàrting?
–Sí. Fa uns anys que competim amb un equip italià, però sempre estem a la recerca de nous projectes. Personalment m’és igual la disciplina que sigui, ja que tinc tanta passió per aquest esport que és indiferent estar a sobre d’un cotxe de kàrting, de ral·lis o un monoplaça. La meva vocació és competir i posar-me a prova contra els millors de cada disciplina.

 

–S’adapta bé als canvis entre disciplines?
–La base és pràcticament la mateixa. Has d’adaptar-te a la màquina i sentir el que et demana el cotxe. 

 

–On vol arribar Àlex Machado?
–L’objectiu és arribar fins on em mereixi. Estic centrat en treballar dia rere dia, ja que sense esforç i constància és molt complicat millorar i ara mateix el que desitjo és seguir pas a pas i, arran d’anar aconseguint victòries, la resta de projectes sortiran sols.

 

–Què té aquest món que l’enganxa?
–El fet d’estar tu sol, amb el teu cotxe, competint cara a cara amb altres persones. T’evadeixes de la realitat i estàs tu sol allà. D’altra banda sóc un boig de la velocitat, que també crec que té alguna cosa a veure (riu).

 

–Quines han estat les figures més importants en la seva carrera esportiva?
–Els meus pares. Tot i que jo vaig sol des dels 11 anys a competir a fora, ells sempre han estat allà i m’han ajudat a tenir les idees ben clares i a ser millor, com a fill i com a persona en general.

 

–Un somni?
–Ser el primer representant d’Andorra a la Fórmula 1, tot i que hi ha d’altres categories de nivell que et permeten gaudir del motor. 

 

 

La pròxima cita important serà el Mundial de la ROK i el Trofeo delle Industrie.

PUBLICITAT
PUBLICITAT