PUBLICITAT

José Manuel Veloso President de l'Associació Andorrana de Pitch&Putt

«En el P&P es prima l’educació i el respecte cap a l’altra persona»

Per David Sansaloni

José Manuel Veloso a un dels camps que fa ús l'Associació Andorrana de Pitch&Putt.
José Manuel Veloso a un dels camps que fa ús l'Associació Andorrana de Pitch&Putt.

José Manuel Veloso és l’actual president de l’Associació Andorrana de Pitch&Putt. Nascut a Galícia, porta ja 30 anys al Principat i és propietari d’una empresa de reformes, manteniment i construcció. Fa sis anys es va començar a enamorar d’aquest esport i la seva implicació va ser tanta que, a l’assemblea del 2019, va ser elegit per ocupar el màxim càrrec a l’associació.


 
–Què és el Pitch&Putt (P&P)?
–El Pitch&Putt es pot relacionar fàcilment amb el golf. És molt semblant en normatives i tècnica de joc al mateix, però amb distàncies més curtes i normalment es juga amb tres pals (dos ferros i un putt), però si es jugués amb mides llargues, de més de 90 metres, es podria disposar de sis ferros i el putt.

 

–Quina és la situació del Pitch&Putt a Andorra?
–En termes generals estic molt content per veure que cada vegada la gent va animant-se més a descobrir aquest esport. En els nens i les nenes, sobretot, estem veient que hi ha molta il·lusió pel P&P i esperem que tingui continuïtat en el temps. En l’àmbit femení, per exemple, l’evolució està sent molt favorable i cada vegada hi ha més esportistes dones que s’endinsen dins d’aquest món. 

 

–Quina és la funció de l’associació?
–Amb els pocs ingressos per subvencions que tenim, que són no gaire, la quota anual de la gent i les aportacions que ens arriben dels nostres patrocinadors, intentem cobrir despeses de viatge o les taxes per jugar a l’estranger dels equips i jugadors que surten a representar-nos. Malauradament, no arribem a tot i a vegades els jugadors han de posar de la seva butxaca, però intentem compensar-ho una mica amb esdeveniments que organitza l’associació al país.

 

–De quina manera ha afectat la Covid-19 ?
–La temporada passada vam ser uns afortunats. Vam presentar la documentació necessària tant al Ministeri d’Esports com al de Salut sobre protocols i actuació per poder anar a entrenar, i gràcies a l’esforç, la preparació i la cautela de tots vam poder fer un 90% del nostre calendari intern. És veritat que internacionalment no vam fer res, per precaució, però en general vam sortir contents.

 

–És el P&P apte per a tot el món?
–És un esport apte per a tothom. Físicament no és molt exigent i es pot practicar des que  s’és ben petit fins que un vulgui. L’únic que pot demanar més el P&P és concentració i tècnica. Òbviament l’àmbit competitiu és diferent, però el més important és venir, passar-s’ho bé, gaudir i compartir-ho amb altres persones.

 

–Per què hauria d’animar-se la gent a endinsar-se dins del món d’aquest esport?
–És un esport molt maco, ja que et relaxes moltíssim i, a més, estàs en contacte amb la natura. L’ambient que tenim aquí sempre és boníssim, i tota aquella persona que hi juga ho fa per a gaudir. L’associació és com una família i, tanmateix, l’esport enganxa. No és un esport de discussions ni mals gestos, sinó que prima l’educació i el respecte cap a l’altra persona. 

 

El plena d’orgull veure gent de totes les edats practicant l’esport.

PUBLICITAT
PUBLICITAT