PUBLICITAT

Christian Moreno President de l’Andorra Hoquei Gel

«Omplir el Palau de Gel cada dissabte seria tot un somni»

Per David Sansaloni

Christian Moreno, president de l'Andorra Hoquei Gel.
Christian Moreno, president de l'Andorra Hoquei Gel.

Christian Moreno és l’actual president de l’Andorra Hoquei Gel, l’únic equip al país que es dedica a la pràctica d’aquest esport. Avui dia, el Principat compta amb una petita lliga interna, formada per cinc clubs, els integrants dels quals són jugadors del mateix conjunt. L’entitat ha competit tant a la segona divisió com a la divisió de juniors d’Espanya, entre d’altres campionats internacionals. 


 
–D’on ve la seva passió per l’hoquei gel?
–Vaig començar des de ben petit. Sempre he viscut a Canillo, i vaig veure construir el Palau, aleshores amb el boca orella l’hoquei gel va anar agafant protagonisme a la zona.

 

–Per què hoquei gel i no un altre esport?
–Perquè és un esport molt dinàmic, tal vegada l’esport més ràpid, a escala de joc, que hi ha actualment al món, i diem que té aquest vessant exclusiva. Tot el món practica els esports més tradicionals o populars, llavors fa de l’hoquei gel un de diferent. A més, per altra banda, sempre m’han agradat els esports americans.

 

–En quina situació està l’esport a Andorra?
–Ara mateixa, com estem en període Covid-19, no hem pogut disputar campionats, i hem decidit fer aquesta lligueta interna amb els nostres jugadors del club. D’altra banda, estem en el millor moment en quan a participació, i és que tenim el rècord històric de socis al club. Entre totes les categories, sèniors, femení, nens i nenes, arribem a sumar més de 120 socis. També fem tornejos dins del que queda establert per la situació sanitària i pel que fa als nens, si la Covid-19 ens ho permet, l’any vinent podrem inscriure’ls a la lliga espanyola. 

 

–Tot el món és apte per practicar hoquei gel?
–Crec que tothom pot practicar qualsevol esport, incloent-hi l’hoquei gel. Nosaltres tenim gent de totes les edats, persones que fa dos mesos que patinen i estan gaudint de la mateixa manera que algunes altres que portin més temps.

 

–Històricament s’ha catalogat l’hoquei gel com un esport purament masculí. Ha canviat aquesta dinàmica?
–Completament. L’hoquei femení ha tingut una pujada de popularitat bestial. Sols cal mirar la Lliga Espanyola, on s’han multiplicat els equips participants i el nivell s’ha incrementat moltíssim.

 

–Si hagués de complir un somni com a president de l’Hoquei Gel Andorra quin seria?
–Tenir un equip competint per cada categoria. Això seria l’objectiu principal. I omplir el Palau de Gel cada dissabte amb 1.500 persones per veure un partit d’hoquei... Seria un somni que sols imaginar-ho... (riu).

 

–Per què hauria d’animar-se la gent a endinsar-se dins del món de l’hoquei gel?
–És un esport que, una vegada el proves... t’enganxa. És tan explosiu, tan dinàmic, tan ràpid i tan divertit que no pots parar de practicar-lo. A la resta d’esports corres, saltes, etc., però aquí llisques, i aquesta sensació és indescriptible. Té un no sé què que no sé com explicar-ho. Animo a la gent a què ho provi, que de ben segur gaudirà moltíssim i aquí els esperem.

PUBLICITAT
PUBLICITAT