PUBLICITAT

Xavi Jové Triatleta

«Soc el corredor que estrena la selecció andorrana de triatló»

Per Vicente Pallarés

Xavi Jové a Naturlandia.
Xavi Jové a Naturlandia.

Xavi Jové (Ponts, 1994) serà l’únic corredor andorrà que competirà al Campionat del Món de Triatló d’Hivern que organitza el Grup Ironman al Principat. Jové combina els durs entrenaments amb una jornada laboral de vuit hores.

 

–Com se sent en estrenar nacionalitat i representar Andorra en aquest campionat del món?
–És un plaer poder representar Andorra al Mundial, ja que la Federació Andorrana de Triatló s’ha creat fa poques setmanes i soc el corredor que estrena la selecció i és molt satisfactori.

 

–L’esquí de fons no és la seva especialitat. Ha aprofitat aquestes últimes setmanes en millorar la tècnica?
–És veritat que m’he posat més amb l’esquí de fons. Fa quatre mesos que estic més posat i abans no ho havia fet mai. La tècnica costa assolir-la perquè és la base de molts anys. Un amic del Centre de Tecnificació de Catalunya és el que em porta la tècnica i gràcies a ell l’he millorat molt. Abans, m’havia preparat més en cursa a peu i esquí de muntanya.

 

–Quina és la seva part forta del triatló d’hivern?
–Ara mateix, és la cursa a peu, encara que també he fet sempre bicicleta de muntanya. He competit en mountain bike i triatlons de muntanya, així que tinc bastant experiència sobre la bicicleta.

 

–Es marca algun objectiu concret o va a participar?
–Soc un corredor que, quan em fico un dorsal, soc exigent i m’agrada estar el més endavant possible, segurament, com la resta de corredors. Estar al top 10 seria un resultat molt bo per la meva estrena en aquesta modalitat. Hi ha corredors molt bons que només fan aquesta especialitat i porten anys d’experiència.

 

–Quins són els països dominadors?
–Els rusos, noruecs i italians són els més forts. Hi ha un rus que aquest any no para de guanyar totes les Copes del Món, encara que la prova reina és aquesta.


–Creu que gaudeix d’un petit avantatge sobre els rivals en disputar-se el Mundial a casa?
–Sí, podríem dir que l’avantatge és l’entorn, a més del paissatge i el circuit. També ho és una mica l’alçada. Però la gent que ve de fora a aquestes curses arriba per a dos o tres dies i en un dia ja domina bastant bé el circuit i el tema de l’alçada no influeix molt en una cursa que dura una hora i mitja.

 

–Combina l’entrenament amb una altra feina o s’hi dedica al 100%?
–Tinc una altra feina amb una jornada laboral de vuit hores i l’estic compaginant amb els entrenaments. No obstant això, hi ha empreses del país que m’ajuden a fer front als meus entrenaments i competicions, com Inverse i Feelgood Xs-Equipament, Salice Ulleres, Couloir Andorra i el Centre Esportiu d’Ordino.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT