PUBLICITAT

Marc Masachs Participant en el repte de l'Skimo10 de Montpackers

«Vam completar l’Skimo10 per tal de donar difusió a Montpackers»

Per Vicente Pallarés

Masachs durant el repte.
Masachs durant el repte.

Marc Masachs (Igualada, 1988) és resident al país des de fa tres anys i mig. Arquitecte tècnic de professió, no es dedica professionalment a l’esport, però hi dedica temps tots els dies, sobretot, als de muntanya, per això ha trobat el seu lloc al Principat. Masachs va ser un dels esportistes seleccionats per competir en l’Skimo6, que finalment, es va suspendre. No obstant això, va tenir l’oportunitat de participar, de la mà de Montpackers, en un documental amb el repte de completar l’Skimo10.
 


–Com va sorgir l’oportunitat de participar en aquest repte amb esportistes de la talla de Clàudia Galícia?
–A causa de la cancel·lació de l’Skimo, Montpackers, amb qui havíem de fer l’Skimo6 junt amb dos equips més en representació de la marca, ens va proposar completar el repte per tal de col·laborar tant amb l’organització com amb la mateixa marca per a fer un producte gràfic i audiovisual per tal de donar difusió tant de la prova i tot l’esforç de l’organització que havien fet com d’aquesta innovadora aplicació, ja que seguiríem el track des d’allà.

 

–Per què creu que la prova és per equips?
–El motiu que la prova s’hagi de superar en equip, a més d’un tema de seguretat, resideix en la concepció de la cursa, molt més que una prova purament física, ja que suposa un repte a escala de compenetració, companyonia i solidaritat entre els integrants de l’equip per tal de donar-se ànims, com també de saber acompanyar els moments de debilitat entre companys. A més d’això, el fet de poder haver completat aquest repte l’equip de Montpackers conjuntament amb membres de VSL Sports el que ens va permetre és donar un cop de mà a tot aquest equip que s’hi ha deixat la pell durant tant temps organitzant una prova d’aquesta magnitud i haver de cancel·lar-la a darrera hora amb la recollida de banderes distribuïdes en diferents punts.

 

–S’havia enfrontat abans a un repte esportiu d’aquestes dimensions?
–Em considero un enamorat de la muntanya i de l’esport, segurament és per això que m’hi trobo tant bé a Andorra i per la qual cosa intento practicar tots els esports que puc, trail, bici de muntanya, de carretera, esquí alpí, de muntanya, etc. En el trail, és on he disputat més proves i d’esquí de muntanya tot just vaig disputar la meva primera cursa fa un parell d’anys, l’Skimo6. La idea quan em van proposar participar en el repte va ser completar l’etapa del dissabte i en funció de les sensacions valorar fer-ho en la segona, tenint ja present que aquest era el veritable repte. El fet d’haver-lo completat em produeix una gran satisfacció, però el que més valoro són els valors i l’amistat que m’emporto després de compartir aquest repte amb tot l’equip fent pinya plegats.

 

–Què té d’especial aquesta cursa?
–Encara no fa quatre anys que soc al país i tot i que durant l’estiu i l’hivern miro de passar tant temps com puc a la muntanya, encara em queda molt per descobrir. El que més valoro d’una prova com aquesta és el munt de paisatges, refugis i nous horitzons que et fa descobrir una travessa com aquesta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT