PUBLICITAT

Marc Lòpez Pilot de Karting

«Amb la pandèmia, tots els espònsors van desaparèixer»

Per Vicente Pallarés

Marc López.
Marc López.

Marc López (Barcelona, 2001) és un pilot resident al Principat des de fa quatre anys. Aquesta temporada, tenia pensat competir a la Fòrmula 4, però la crisi sanitària va produir una manca de patrocinadors i aquest somni haurà d’esperar. Actualment, combina el Campionat d’Espanya de Karting (CEK), que acabarà al novembre a Saragossa, i el de GT4 amb el Batxillerat a distància. 

–Només queda l’última de les tres proves del CEK. Quin és l’objectiu?
–L’objectiu seria quedar entre els tres primers, ja que a la segona ronda vam tenir problemes i no vam poder sumar bastants punts. He d’estar el més a dalt possible per a estar entre els tres primers classificats.

 

–Si les coses haguessin anat millor a la segona cursa, l’objectiu seria acabar primer?
–Sí, guanyar o ser subcampió. Segurament, guanyar, però no sempre hi ha sort.

 

–Però aquest any els plans eren uns altres perquè anaves a competir a la Fòrmula 4...
–Vaig fer tota la pretemporada i poques setmanes abans de l’inici, va començar la crisi de la Covid. En un principi, el campionat es va suspendre. Després, es va reprendre, però ens faltaven ajudes i alguns possibles espònsors se’n van anar per la por de la Covid. Aquest any, em dedico al karting i al GT4.

 

–Va ser un pal molt dur?
–Va ser bastant dur perquè portava més de mig any preparant-me física i psicològicament i vaig fer tota la pretemporada. Pensar que no anava a disputar aquest any va ser molt dur.

 

–Actualment, ja viu de l’esport?
–No, encara no. Aquest any tenia alguns possibles espònsors, però amb la pandèmia tot va desaparèixer.  Ara mateix, pel karting no en tinc cap, però estic obert per a poder saltar el proper any a monoplaces.

 

–Té un equip que l’ajuda?
–Als campionats d’Espanya vaig sol amb el meu cotxe. A l’equip de Fòrmula 4 sí que tenia entrenador personal i gent que em portava el tema dels patrocinadors i la pàgina web, però ara tot està aturat.


–Quina és la seva meta al món de l’esport?
–Ser un pilot fitxat, ja sigui per monoplaces o per turismes, però seria la base de tot. Ser un pilot fitxat cobrant.

 

–Si reprèn la Fòrmula 4, es planteja arribar a la Fòrmula 1 o ja és tard?
–Sí, per descomptat. De moment, vejam si l’any que ve tinc sort i puc tornar a la Fòrmula 4 i si no pot ser, a turismes.

 

–Com lluita contra la pressió d’exigir-se el màxim cada dia per aconseguir viure de l’esport?
–Ara només tinc el CEK i, avui dia, estic mostrant que tinc velocitat i soc ràpid. La gent està començant a fixar-se en nosaltres perquè ningú pensava que correríem aquest any en karting. Hi ha moltes possibilitats d’acabar l’any que ve en GT4 o Fòrmula 4, pèrò tot depèn dels espònsors perquè ara tot és més complicat per la Covid-19.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT