PUBLICITAT

Hugo Bartolomé Jugador de bàsquet

«La LEB Plata amb el Benicarló és un repte molt il·lusionant»

Per Vicente Pallarés

Hugo Bartolomé amb el MoraBanc.
Hugo Bartolomé amb el MoraBanc.

El jugador de bàsquet Hugo Bartolomé (1998) es troba cedit al CB Benicarló, equip de LEB Plata d’un municipi del nord de la província de Castelló, veí de Peníscola. L’andorrà es va formar a la pedrera de l’FC Barcelona i a les inferiors de les seleccions espanyola y andorrana. Després , va arribar al MoraBanc, on va arribar a debutar a l’ACB. L’internacional absolut afronta ara la seva segona cessió a LEB Plata amb el CB Benicarló després de passar per l’Iraurgi SB.

 

–Com li va per Benicarló?
–De moment, una mica estranya amb totes les mesures de seguretat que hem de seguir, però estic content. És un repte il·lusionant en el qual he de fer un pas endavant a la categoria, amb un equip molt jove que té poca experiència però molta frescura i moltes ganes de millorar. Això també ens motiva una mica a tots i anem a mostrar les ganes que tenim.

 

–L’objectiu torna a ser la permanència o s’aspira a alguna cosa més?
–El primer objectiu de tots els clubs sempre ha de ser la permanència. Després d’una temporada complicada, crec que no ens hem de fixar objectius que no siguin realistes i, en tot cas, intentar no patir i salvar-nos quan abans millor.

 

–Aquesta capacitat per saber patir els partits aquest any, et servirà per un futur si tornes amb el MoraBanc.
–Sí, com som joves, no tenim molta experiència i patirem. De fet, ja ho vam fer el primer partit contra El Prat, que se’ns va escapar per no saber gestionar els moments finals. És el preu a pagar, però així també s’aprèn. D’aquí uns anys, ja sabré gestionar aquests moments.

 

–També és una oportunitat per seguir creixent.
–Sí, i tant. L’any passat ja estava a la categoria, però no tenia tan de protagonisme. Aquest any segurament se’m doni aquesta oportunitat de tenir més minuts. 

 

–Salvant les distàncies, quines diferències i similituts trobes amb el MoraBanc?
–La intensitat és molt diferent. Al MoraBanc va tot a un altre ritme, la gent ja sap què ha de fer en qualsevol moment i no té dubtes. Aquí som joves i encara dubtem. La similitut és que tots tenim ganes de treballar. A l’ACB, quan he pujat a entrenar, es veu que tots van a treballar i no s’estan per tonteries. Aquí passa el mateix, tots venim motivats perquè l’objectiu de molts és arribar a ser professionals.

 

–Quin rol esperes tenir aquest any a l’equip?
–El que se m’ha dit és ser una mica més líder i ajudar els joves. És veritat que només tinc 22 anys, però l’any passat ja vaig estar a LEB Plata. Soc jove pel bàsquet en general, però veterà per l’equip que tenim. També he d’aprendre dels més grans. Hi ha jugadors que ja porten aquí uns anys.

 

–Ara viu a la platja. Troba a faltar les muntanyes?
–Una mica, perquè soc més de muntanya, quan pugues un pic, respires aire fresc i gaudeixes de les vistes, però aixecar-se i veure la platja també està molt bé. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT