PUBLICITAT

Judit Rodrigo Muralista

«L’Estatut de l’artista impulsaria als creadors»

Per Tatiana Navarro

Empresària i artista, Judit Rodrigo ha vist totalment frenat el seu negoci, amb projectes paralitzats com un mural a l’Institut Espanyol o tallers per a escoles i gent gran. Amb la situació econòmica actual, reprendrà l’activitat però amb un ull posat al cessament.

 

–Com ha afectat el confinament al seu negoci?

–A part d’estar lligada al sector de la construcció, també desenvolupo tallers educatius amb els avis i gran part de l’activitat de l’empresa és fer tallers a les escoles. En aquestes s’han aturat, evidentment, i estem pendents de les instruccions que es donin des del Govern. També he hagut d’aturar els tallers amb la gent gran, degut al risc que comporta per a ells.

 

–En l’àmbit econòmic es troba en una situació complicada?

–Tinc una gran incertesa i la meva activitat econòmica està aturada. Mirant enrere, hi ha hagut una implicació per engegar el projecte i expandir-lo, tot i ser jo sola. Reactivar la meva empresa seria tornar a començar de nou i donar-me a conèixer de nou, tenint en compte que el sector de l’art i de la decoració és un dels més terciaris de tota l’activitat econòmica. Tinc pensat tornar a obrir, però una part de mi està valorant si tancar el negoci. Vull donar-me un vot de confiança almenys durant una temporada per veure què passa i, si no funciona bé, tancar. Però ha de ser orgànic, si els projectes comencen a caure...

 

–En moments com aquests, una regulació com l’Estatut de l’Artista seria clau.

–Exacte. Ara mateix i per les informacions que tenim sabem que el projecte de llei està aturat. És un text que impulsaria als artistes a dedicar-se completament a la seva vocació i no haver de treballar en altres àmbits. Però també actualment serviria per donar un impuls als creadors en una època de crisi econòmica. L’Estatut permetria, per exemple, estalviar-se la cotització de la CASS, relacionant els ajuts amb els ingressos de les persones.

 

–Tenint en compte la situació, també ha volgut formar part d’un projecte solidari.

–Des de Moanin Gallery  em van parlar de la plataforma Solidarit’ART, formada per un col·lectiu d’artistes i que tenia com a objectiu recaptar diners per al fons solidari del Govern i em va semblar molt bona idea. Així, mantenia en marxa el meu vessant creatiu.

 

–Parli’ns de la seva obra.

–Anant al supermercat vaig pensar en les abraçades i com canviarà la manera de gestionar-lo a partir d’ara. Una persona coneguda em va dir que no tornaria a abraçar-me, o si més no que li costaria molt. Em semblaria greu que una circumstància com aquesta acabi amb quelcom que ens ha unit com a societat. A més, la meva activitat econòmica és al gust del consumidor i sempre m’adapto al que em demanen. Per això em donava l’oportunitat d’expressar-me i generar un discurs com a artista. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT