PUBLICITAT

Neus Reolid Culturista

«Soc l'única professional d’Andorra que fa culturisme»

Per Adrià Esteban

La Neus Reolid (Escaldes-Engordany, 1988) és una professional del món culturista que està inscrita a la Federació Mundial de Fitness i acaba de guanyar el campionat nacional d’Austràlia en categoria de Sportsmodel.
 
–Com va aficionar-se al culturisme?
–Porto cinc anys a Austràlia i vaig començar a entrenar com a ballarina i em lesionava tota l’estona. Llavors vaig començar a entrenar al gimnàs per reforçar les meves àrees més dèbils i em va acabar agradant tant que vaig començar a competir en culturisme i pràcticament he abandonat el ball. 

–Com ha combatut els estereotips del culturisme per acceptar la seva nova realitat?
–Sí, també hi ha estigma. La gent pensa que el culturista és una persona una mica estúpida que es passa la vida al gimnàs, però el culturisme requereix molta disciplina, molt de coneixement i estudi. Jo no tinc cap entrenador i he hagut llegir un munt per saber quina és la meva nutrició i els meus mètodes d’entrenament. 

–Els canvis més visuals s’aprecien a nivell físic però llavors ve a dir-me que els canvis a nivell mental passen més desapercebuts...
–Absolutament. I no es veu i és el que més valoro d’aquest procés. He après molt sobre consistència i sobre sacrifici. No veus els resultats de seguida perquè els músculs segueixen un procés llarg. Després aquests valors els pots aplicar a la teva feina o a la teva vida personal.

–Ha percebut un greuge comparatiu respecte als homes?
–La indústria global, sobretot a nivell femení, s’està posant molt les piles per lluitar contra tots aquests estereotips, ja sigui a nivell de dopatge o d’estètica. Les noies tenen molta por d’anar al gimnàs i posar-se forta pensant que tindran músculs i semblaran un home. La comunitat fitness està fent un esforç molt gran per demostrar a les noies que poden anar al gimnàs i es veuran bé i no es sentiran com un home.  

–Quins serien aquells aspectes nutritius indispensables per tenir un cos preparat per fer culturisme?
–Principalment cal tenir en compte el dèficit calòric per saber el requeriment energètic que necessites per augmentar el múscul. Les proteïnes són les més importants. En el meu cas com no menjo carn és un repte per mi, però hi ha cada vegada més atletes que no mengen carn i estan tenint molt d’èxit.

–Per útlim, deixi’m preguntar-li si és una raresa ser andorrana en aquest món...
–Conec un parell de persones a Andorra que fan culturisme i competeixen, però m’atreviria a dir que soc la única professional d’Andorra. Ara que m’estic preparant per competir pel campionat del món vinc amb l’equip australià, però em presenten com a andorrana. De fet, no hi ha hagut cap atleta andorrà abans en aquesta federació i han portat banderes andorranes per si guanyo que pugui estar representada. Ells tenen molt orgull en tenir atletes de tot el món. I Andorra sent tant exòtic els encanta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT