PUBLICITAT

Daniel Farré Streamer

«Estic desenvolupant un joc per a la Switch»

Per Laura Gómez Rodríguez

Imatge de Daniel Farré.
Imatge de Daniel Farré.

Daniel Farré és una persona oberta de ment, tossuda quan es proposa alguna cosa i apassionada per la creació en àmbits com la premsa, la ràdio, el cinema i els videojocs. Li agrada conèixer gent nova, però també valora la calma i la relaxació, especialment amb els gossos, que són essencials a la seva vida.
 
–La seva passió pels videojocs va sorgir de petit? 
–La meva fascinació per les històries de fantasia es va despertar de petit, que creava personatges i mons imaginaris. El pas als videojocs va ser accidental, motivat per una consola regalada pels meus pares. Vaig descobrir la llibertat de crear i compartir històries pròpies, ho considero una experiència que tot nen hauria de provar. Crec que tot nen hauria de provar això d’alguna manera, ja sigui escrivint un diari o dibuixant els seus records, els seus temors...

–Quan va obrir el seu canal de Twitch? Per què?
–Durant la pandèmia de la COVID, la soledat em va impulsar a crear un canal de Twitch. M’hi vaig iniciar amb cautela, compartint veu i pantalla. Tot i les dificultats econòmiques a Andorra, vaig establir una comunitat i, tot i que no és fàcil, destaco les connexions humanes que ha generat, fins i tot superant els efectes negatius de la pandèmia.

–Abans havia fet el pas a YouTube?
–No, no he creat contingut per a mi mateix a YouTube. La considero més adequada per a ressenyes i tutorials. Tot i les recomanacions, no la veig com la plataforma ideal per a la interacció en viu o per mostrar gameplay.No veig aquesta plataforma com una cosa feta per a mi, tot i que cada vegada hi ha més gent que me la recomanapel fet que la gent no té per què pagar per subscriure’s al teu contingut.

–Va participar a la final d’Andorra dels e-sports. Com va ser l’experiència? Hi vol tornar a participar?
–Vaig participar als l’Esports City League, una experiència única que va superar les expectatives. Destaco les relacions humanes formades, més que el resultat final. Amb ganes de repetir, estic a l’espera de les dates i els jocs per aquest any.

–Creu que encara hi ha estigma en el món dels videojocs i de treballar amb les xarxes socials?
–Sí, crec que persisteix un estigma cap als creadors de contingut i el món dels videojocs. Manca sensibilització sobre la complexitat del treball en aquests àmbits. Cal un canvi de perspectiva per apreciar la diversitat de perfils professionals i la dedicació que implica.

–Ha creat algun videojoc, oi? De què tracta? Per a quina plataforma?
–He creat jocs petits com a passatemps i he participat en diversos projectes. Des de localització fins a proves de jocs importants,.Actualment estic involucrat en el desenvolupament d’un joc per a Nintendo Switch. La intenció és continuar en aquest àmbit, potser enfocant-me més en el disseny o en la programació.


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT