PUBLICITAT

Elisabete Costa manicurista i ‘lashista’

«És un art poder donar forma i llum a la mirada»

Per Maria Lozano

Imatge de Elisabete Costa.
Imatge de Elisabete Costa.

Elisabete Costa es descriu com una persona molt enginyosa, ambiciosa, creativa, organitzada i amb objectius clars. Des de petita sempre va tenir clar que volia fer alguna cosa que tingués a veure amb la bellesa, però va acabar estudiant el que volien els seus pares. Després d’un temps treballant, va decidir buscar alguna cosa relacionada amb la bellesa i va començar a estudiar el món de les extensions de pestanyes i ungles.

–És dissenyadora d’ungles. Per què va començar a ser-ho?
–En realitat vaig fer els meus estudis d’Administració i Comptabilitat, que va ser el que els meus pares van triar per a mi, ja que se’m donaven bé les matemàtiques; però mai em vaig sentir realitzada amb cap treball. Al principi començava motivada amb un nou inici en una feina i a mesura que passava el temps es tornava monòtona i avorrida. Així que vaig decidir posar-me l’objectiu de buscar alguna cosa que m’apassioni, i així va ser com vaig començar en el món de les ungles i pestanyes. Soc manicurista, però el que realment m’agrada, m’apassiona i on destaco és sent lashista. M’encanta posar extensions de pestanyes i fer unes mirades enlluernadores i lluminoses.

–Com va començar?
–M’encanta l’art i el disseny i, tot i que no vaig poder fer la carrera de disseny de moda, per fi vaig trobar alguna cosa que m’apassiona i que té a veure amb el món de la bellesa: el món de les extensions de pestanyes. És un art poder donar forma i llum a les mirades, és el més gratificant. Això quan elles, després d’una o dues hores, es desperten i es veuen en el mirall aquesta mirada bonica que els canvia per complet la cara.

–Creu que ser dissenyadora d’ungles és un art?
–Ser manicurista és un art, sens dubte; però ser lashista és un art totalment diferent, ja que el primer que veu la clienta quan es desperta no són les seves ungles, sinó les seves pestanyes. Quan es mira veu una dona empoderada, bella, amb ganes de menjar-se el món.

–Quin efecte li agrada fer?
–Hi ha diferents tipus d’efectes i dissenys per a l’ull. Per exemple, hi ha una gamma extensa i, depenent de l’ull de les clientes, pots fer meravelles; però els que realment prefereixo i el que m’agrada més treballar són els efectes Cat Eye, denominats com a ull de gat, que donen una mirada sexi i l’efecte Kim Kardashian, que va ser un efecte creat per ella, d’aquí el seu nom, i que dona una mirada intensa.

–Li agrada més posar extensions de pestanyes o fer disseny de celles?
–Si haig de triar entre ungles i pestanyes, prefereixo pestanyes. És un treball meticulós i cal tenir paciència, però és un treball relaxant per a mi. Mentre la clienta s’adorm, jo m’estic relaxant. És com una teràpia. Amb la manicura prefereixo acrílic i de gel perquè és veritat que s’ha convertit en una part essencial del look de moltes dones. Hi ha diferents tipus de dissenys: des de discrets, com la manicura francesa, a altres com apostar pel nail art, més sofisticat. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT