PUBLICITAT

Sonia Puente Escriptora

«Escriure m’ajuda a allunyar-me de la rutina»

Per Sònia Lecha

L'escriptora andorrana, Sonia Puente.
L'escriptora andorrana, Sonia Puente.

Sonia Puente és una escriptora nascuda al país. A més, és una apassionada de la lectura, sobretot del gènere romàntic, tot i que també li fascina el thriller o la novel·la històrica. Des que va descobrir els audiollibres, aquests han passat a formar part de la seva vida. És una persona a qui li encanten els finals feliços i aquells que et deixen amb la boca oberta. L’any 2018 va autopublicar el seu primer llibre i ara està a punt de publicar la seva novel·la número 13. Tots els seus llibres es poden trobar a Amazon o també podeu contactar amb ella a través de les seves xarxes socials. 
 
–Quan va començar la seva passió per la lectura?
–He estat molt tardana amb la lectura i quan vaig descobrir que hi havia llibres que aconseguien evadir-me dels meus problemes, es va obrir una porta gegant que no s’ha tornat a tancar mai més. Llegeixo una mitjana de set llibres al mes i de gairebé tots els gèneres, encara que uns m’agradin més que uns altres.

–Què la va empènyer a voler escriure novel·les?
–En moltes ocasions, no em convencien els finals que tenien les novel·les que llegia. Em feia molta ràbia gaudir d’una bona història que es quedava a mig fer per un final insuls. Així que em vaig proposar el repte d’escriure un llibre amb el final que a mi m’agradaria llegir. Així va néixer Mi pequeño mundo.

–Amb quin gènere se sent més còmoda a l’hora d’escriure?
–M’encanta escriure gènere romàntic, encara que les meves novel·les no només tracten d’amor, inclouen molts altres temes. Tot i això, és el gènere en el qual tinc publicats més llibres, un total d’11 novel·les i un relat, però aquest últim any m’he llançat al thriller i he publicat ¿Estás preparada para morir? sota el meu pseudònim, S. Bridge.

–Què significa per a vostè escriure?
–És teràpia. És una manera d’allunyar-me de la rutina i dels moments més complicats. Gaudeixo molt donant vida a uns personatges que podrien ser reals. Tots tenen pors, desitjos i ganes de menjar-se el món. El meu objectiu és que la gent passi una estona agradable mentre desconnecta del dia a dia.

–Fins avui, quina és la seva novel·la més especial?
–No sabria quina triar. Totes tenen coses a destacar, algun personatge especial o una ambientació important per a mi. És com dir a quin fill estimes més, és impossible triar. Cadascuna d’elles m’ha donat coses meravelloses.

–I quina d’elles li ha costat més escriure?
–El meu segon llibre, Buscando mi momento. Amb el primer, Mi pequeño mundo, vaig anar a l’aventura. Va tenir un acolliment meravellós. Ara mateix compta amb més de 1.700 valoracions a Amazon. Rebia missatges de lectors animant-me a continuar escrivint i la por de decebre em va bloquejar. Per sort, la cosa no va anar tan malament perquè si no, no hauria continuat publicant. Ser autopublicada és complicat i costós. En l’àmbit econòmic afrontes tu totes les despeses, però també està la part que no es veu. No només escric, també planifico, corregeixo, faig les maquetacions, soc comptable, administrativa, repartidora, elaboro el màrqueting, pujo el llibre a les plataformes i milers de coses més que s’han de realitzar per a vendre un producte.

–En quina novel·la està treballant ara mateix?
–He acabat l’últim llibre de la sèrie Siempre, tú i, si tot va bé, el publicaré a finals d’any. És el que tanca les històries de tres amigues. Són autoconclusius amb un nexe en comú, l’amistat. En aquestes novel·les, el lector trobarà acció, sentiments, desamor, diversió, una mica de drama i, sobretot, amor. Un conjunt explosiu que us farà gaudir amb tots els personatges. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT