PUBLICITAT

Una bona nutrició, la base d’una vida saludable

La nostra societat actual està immersa en un món vertiginós, l’augment de producció d’aliments processats, els canvis en l’estil de vida i l’estrès constant en llocs de treball han fet que hi hagi un canvi en els hàbits alimentaris.

És per això que, des de fa un temps, tant des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com des de molts col·legis de metges i associacions de salut s’estigui promovent i impulsant una bona alimentació que s’aconseguirà amb una nutrició adequada i una alimentació saludable.

Segons la definició tant de l’OMS com de la FAO, la nutrició és la ingesta d’aliments relacionada amb la necessitat dietètica de l’organisme. Per això, consideren la nutrició com a l’element bàsic per portar una vida saludable. El món en el que vivim actualment no ajuda massa en aquest procés pels canvis deguts als aliments processats, l’estrès i el ritme de vida accelerat han ajudat a un canvi en els hàbits alimentaris. Per això cal promoure una bona nutrició.

Però, com promoure una alimentació sana? L'alimentació ha anat evolucionant amb el temps. Hi conflueixen molts factors socioeconòmics que interactuen de manera complexa i determinen models dietaris personals. Entre aquests factors cal esmentar els preus dels aliments, que afecten l’accés a diversos estats, les preferències i creences individuals, les tradicions culturals, i els factors geogràfics i ambientals, amb un factor addicional actual, el canvi climàtic. Per consegüent, el foment dels sistemes alimentaris que promoguin una dieta diversificada, equilibrada i sana, requereix la participació de diferents sectors, inclosos els governs, el sector públic i el sector privat.

Una alimentació sana i equilibrada és la base per gaudir d'una vida plena i sana. Consumir els nutrients adequats en les proporcions correctes és clau per a la prevenció de malalties i per mantenir el nostre cos en òptimes condicions. Alimentar-nos bé no només ens dona energia per afrontar el dia a dia, sinó que també ajuda a prevenir malalties com ara la diabetis, malalties cardiovasculars i fins i tot alguns tipus de càncer.

En estudis fets per l’OMS, moltes d’aquestes malalties es podrien prevenir amb una acurada alimentació. S’ha demostrat que moltes d’aquestes es poden prevenir si es redueix la sal, s’augmenta el consum de fruites i verdures, es limita la quantitat de begudes i de menjar amb un contingut alt de sucre, així com la pràctica d’exercici regular. En definitiva, la nutrició és una bona eina per a la nostra salut.

En aquest sentit, cuinar o menjar bé comença per la compra dels aliments saludables. Cal prendre el temps adequat per tal d’informar-se dels aliments i comprar de manera intel·ligent. Per això, s’han de consultar les etiquetes informatives de cada aliment i comparar-les fins a trobar el més adient. Així doncs, s’haurien d’escollir els de més nutrients, com ara la fibra alimentària, productes alts en vitamina D, potassi, ferro i calç, i els de menys nutrients com els sucres afegits o els greixos saturats. També, cal utilitzar vegetals frescos i fruites de temporada.

Hi ha una relació directa entre la dieta equilibrada i la prevenció de malalties, perquè una bona nutrició afecta positivament la nostra salut. És en aquest sentit on una asseguradora compromesa pot ajudar en aquest procés. Des d’Andbank Assegurances oferim un servei de nutrició que ajuda als nostres clients a gaudir d’un assessorament òptim per a obtenir un grau de benestar immillorable. L’equip de nutricionistes i metges que formen part del grup que ofereix aquest servei, tenen una remunerada experiència per aconsellar i crear un pla nutricional personalitzat.

A Andbank Assegurances, com a asseguradora de salut, apostem per la prevenció i l’educació en matèria de nutrició i, per aquest motiu, hem posat eines per poder assolir un grau de conscienciació nutricional elevat. Tenim una visió integral de la salut i estem disposats a invertir en promocionar la nutrició per al benestar dels nostres clients.

El nostre objectiu és clar, el d’ajudar i assessorar amb les millors opcions als nostres clients i futurs usuaris, amb uns serveis que ofereixen la tranquil·litat de saber que el nostre client està en bones mans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT