PUBLICITAT

Els amics

Avui vull dedicar aquesta tribuna als meus amics! A totes aquelles persones que formen part de la meva vida i que m’han acompanyat i m’acompanyen durant tot el meu camí, la meva vida. Aquelles persones a les quals encara que no puc veure tot el que voldria sempre porto i estan amb mi.

Aquells que em coneixeu sabeu que no paro, encara que vulgui, ja que sempre tinc idees, projectes, nous reptes que m’arriben i als que si són interessants i m’omplen, no puc dir que no. M’apassiona el que faig i és una part molt important de la meva vida. Tot i així, els amics de veritat sabeu que encara que no ens veiem tot el que voldria, sempre tenim la nostra AMISTAT i que quan ens veiem és com si el temps hagués parat i fos ahir que ens vam veure. Aquests són els meus amics per sempre.

L’amistat és un vincle, un dels suports més importants que podem tenir a la nostra vida, els amics són la família que escollim i els nostres companys de vida.

Hi ha amistats que arriben, apareixen per ensenyar-te alguna cosa o arriben just en el moment que més els necessites i després desapareixen. I n’hi ha d’altres que arriben per quedar-s’hi, i no només transformen la teva vida, sinó que romanen per sempre. Són aquelles que van comprar la butlleta sense retorn i t’acompanyen eternament.

Poden ser persones amb qui et creues per estranyes circumstàncies o en moments i llocs impensats, però l’amistat dura per sempre.

Marquen un abans i un després, ofereixen suport, confiança, lleialtat, complicitat i moltes coses més. Hi ha amistats que t’ajuden a créixer, persones que deixen empremta a la teva vida d’una manera especial.

Però si ens parem a pensar detingudament en l’amistat, segur que ens qüestionem: Què és realment una veritable amistat? Com distingeixo un bon amic d’un company?

L’amistat es fonamenta sobre un sentiment desinteressat, apareixent espontàniament. Les relacions d’amistat veritable tendeixen a mantenir-se durant tota la vida, a ser íntimes i profundes i no amaguen un per a què, flueixen per elles mateixes.

Els veritables amics creixen junts com a persones, són sincers entre ells, busquen entendre’s sense jutjar-se, mantenen una preocupació constant per l’altra persona, saben escoltar-se i ajudar-se amb el cor, i tot això ho donen sense esperar res a canvi.

Com diuen: «Qui té un amic té un tresor». L’amistat és un tresor que alimenta la teva vida amb emocions agradables com ara la il·lusió, l’esperança i l’optimisme. Un bon amic sempre estarà al teu costat, en els bons i en els mals moments, hi serà de forma desinteressada, sense exigències, sense esperar res. Un bon amic t’abraçarà quan estiguis trist i eixugarà les teves llàgrimes, de la mateixa manera que et traurà el teu millor somriure, celebrarà els teus èxits, t’acompanyarà en els teus fracassos i romandrà al teu costat quan el món et doni l’esquena.

Una amistat veritable és una amistat per a tota una vida i per això és molt important valorar quines són aquelles amistats que val la pena que romanguin al nostre costat. Aprendre a distingir un bon amic d’un company pot ser difícil moltes vegades, però per conèixer si una amistat és veritable centra’t en els valors d’amistat: la confiança, la lleialtat, l’amor, la generositat, la incondicionalitat, la sinceritat i el compromís.

L’amistat és un dels pilars més sòlids que pot tenir una persona a la seva vida.

Tot i que les noves tecnologies ens porten a un contacte interpersonal directe és important tenir en compte que el ritme de vida moderna, no sempre es converteix en el millor escenari per compartir temps. I és que el temps és el que aparentment ens manca a tots a la nostra agenda.

Tot i això, convé puntualitzar, que el temps es busca i si es busca, es troba. És a dir, la gestió del temps no respon més que a un ordre de prioritats. Les amistats són necessàries, enriqueixen la nostra vida i hem de treballar per dedicar-los temps (jo també!).

Tots necessitem moments de solitud, però la realitat és que l’essència de la vida és compartir. Necessitem gaudir de moments en comú amb els altres. I quan ens sentim realment bé és quan estem en companyia d’algú la presència del qual ens resulta agradable pel motiu que sigui. L’amistat veritable és aquella que té un valor d’intimitat, et permet ser tu mateix i mostrar-te tal com ets.

A més, a través de l’amistat posem en pràctica virtuts que són fonamentals a moltes àrees de la vida: constància, comprensió, entusiasme, capacitat de superació, respecte i perdó.

L’amistat és molt important a la vida d’una persona. Recorda que el terme amistat és molt ampli i general ja que es pot donar en diferents graus. És veritat que el millor amic és aquell que sigui present en els mals moments, però també és cert que les relacions més superficials també donen moltes dosis de felicitat a la teva vida. Hi has molts tipus d’amistat.

Però en tot cas, els amics:

• Augmenten la sensació de formar part d’un grup.
• Donen més felicitat i redueixen l’estrès.
• Milloren la confiança en un mateix i l’autoestima.
• Ajuden a portar traumes, com el divorci, una malaltia greu, la pèrdua de la feina o la mort d’un ésser estimat.
• Animen a canviar o evitar hàbits que siguin poc saludables.
• Milloren la salut en general (menys risc de tenir problemes com ara depressió, hipertensió arterial ...).

Si tens una o diverses amistats autèntiques, agraeix-li a la vida perquè no tots tenen aquesta fortuna. És probable que siguis un entre milions que ho ha trobat, així que avui tens un motiu per sentir-te feliç. Celebra-ho!

Cuida de l’AMISTAT perquè ella tingui cura de tu i duri per a tota la vida.

Recorda que mai no és massa tard per fer noves amistats o retrobar-te amb les antigues.

I tu, creus que ets un bon amic/ bona amiga? 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT