PUBLICITAT

Gadafi, el milhomes

CARLOS CARNICERO

A Mèxic, i en altres països de Llatinoamèrica, apendejarse és fer-se enrere quan hi ha un daltabaix a la vida. Acovardir-se. Està ocorrent enmig de la confusió de Líbia. El milhomes, Gadafi, que ha matat tot el que ha pogut i segurament ho seguirà fent, enfront d'una població civil desarmada, s'està apendejando davant els focus de resistència i de rebel·lió d'alguna de les tribus més important d'aquest complex país africà. I davant l'avanç que es produeix cap a Trípoli dels seus opositors.

El milhomes parla i parla des d'una retòrica buida de fals profeta del no-res. Ha mantingut sotmès el seu poble gràcies als negocis del petroli amb què disposa el seu país i que ell administra com un bé familiar. Són famoses les bregues i abusos d'altres milhomes, com són els seus fills, alguns d'ells formats a la LSE, la llegendària London School of Economics, per utilitzar el coneixement al servei de la tirania.

Els pendejos volen negociar quan han deixat el país sembrat de cadàvers, la Unió Europea es limita a fer comptes sobre la seva factura del petroli i el ministre espanyol d'Indústria anuncia mesures d'estalvi energètic abans que s'enterrin els cadàvers dels civils libis assassinats pel tirà. Primer els comptes, per favor, després pararem la matança.

No hi ha una altra negociació que la rendició del dictador Gadafi i la seva família i el seu lliurament a responsables de Nacions Unides per procedir a un judici en el Tribunal Penal Internacional per genocidi.

La immensa fortuna que la família Gadafi té amagada en comptes bancaris d'arreu del món ha de ser definitivament intervinguda i és hora que el sistema bancari internacional miri la sang amb la qual arriben a les seves caixes fortes alguns feixos de bitllets. Si els mercats ens canvien la vida i estan cimentats sobre la rampinya dels assassins, no poden esperar que els ciutadans els tinguem estima. De moment tots estem també apendejados pels mercats, però algun dia ens podem convertir en milhomes amb aquestes dictadures dels capitals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT