PUBLICITAT

La sort de viure a Andorra

És una sort viure a un país com Andorra i tenir casa teva tan a prop. Parlo de sort perquè feia temps que parlava amb la meva parella de la possibilitat de mudar-nos al Principat i construir la nostra vida aquí i ara que ja fa uns mesos que estem aquí considero que és una de les millors decisions de la meva vida.

He tingut la sort de venir a viure aquí, trobar pis –que no és pas tasca fàcil- i treballar del que més m’agrada: comunicar. La cerca d’habitatge és un dels punts més difícils que té ara mateix el país pels que venim de fora ja no només pels preus sinó perquè tot i que hi ha oferta, moltes vegades no s’adequa al que busques. I aquí incloc la dificultat de trobar plaça d’aparcament a la capital, que encara és més complicat que trobar pis. Tot i així, una vegada ho tens tot ja comences a gaudir de ‘la vida andorrana’.

Aquesta vida a la qual em refereixo és la vida social que he descobert a Andorra que, tot i que sí que es veu a ciutats com Madrid, a Barcelona no s’estila tant. Per converses que he tingut amb amics i coneguts crec que aquest fet es deu a la quantitat de gent de fora que resideix al Principat i les ganes que tenim tots de relacionar-nos i fer coses. Perquè si alguna cosa he descobert d’Andorra és que la gent ve aquí a fer coses perquè per a no fer res és millor quedar-te a casa. Aquí si vols tens l’oportunitat de créixer fins on vulguis i, a més, rodejar-te de gent inquieta que també té ganes de fer coses com tu.

Més enllà de la feina hi ha la vida els caps de setmana. Quan vaig aterrar aquí molta gent em preguntava què faria en un espai tan petit acostumada a una ciutat gran com és Barcelona. I pocs dies després ja els vaig saber donar una resposta: de tot! Una altra de les sorpreses que em continuo emportant cada setmana és descobrir la gran oferta gastronòmica que tenim. I no només a Andorra la Vella o Escaldes-Engordany sinó també a parròquies altes, on hi ha petites bordes i restaurants que no deixen indiferent a ningú.

Andorra és un país que et dona l’oportunitat de viure entre muntanyes tot i estar envoltada de botigues. A més, per a persones amants de l’esport, la bicicleta i la muntanya és el lloc ideal per a viure. I si a tot això hi afegim que amb dues hores i mitja en cotxe pots anar a veure la família i els amics, encara més punts a favor.

Algunes de les persones que es van sorprendre del meu canvi de residència ara es plantegen mudar-se en veure la quantitat de coses que hi ha al país, les oportunitats laborals i la possibilitat de créixer que té tothom, sobretot aquells que tenen la seva pròpia empresa.

Quan estàs acostumat a viure en una ciutat frenètica valores molt més sentir pau i la tranquil·litat. I aquesta és una de les coses que aporta Andorra. I en dies estressants hem de saber aturar-nos i intentar buscar també moments d’espai personal. Connectar amb mi mateixa em permet valorar i agrair la persona que soc, les relacions que tinc i la vida que visc. I al final m’he adonat que com més potencio la gratitud el meu pensament és infinitament més positiu. Andorra reuneix totes les característiques per a créixer, viure valorant... i sobretot per a ser feliç.

Com diem a casa, Andorra és el nostre país d’acollida i el cert és que no podem ser més feliços vivint aquí.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT