PUBLICITAT

Ser pares i mares conscients

Avui et vull parlar sobre la importància de ser pares conscients. Com molts de vosaltres sabeu, soc una defensora apassionada de l’enfocament conscient a la criança dels fills, i avui vull compartir amb vosaltres per què és tan important.

Ser un pare/mare conscient significa ser conscient de tu mateix com a persona, i també del teu paper com a pare o mare. Significa estar present i disponible pels teus fills, i respondre a les seves necessitats en lloc de simplement reaccionar als seus comportaments. Sent pare conscient, podràs crear un ambient segur i amorós pels teus fills, i els estaràs proporcionant les eines i habilitats necessàries per convertir-se en adults feliços i saludables.

A més, ser un pare/mare conscient et permet veure els teus fills com a éssers únics i individuals, en lloc de projectar les teves pròpies expectatives i desitjos. Això els permetrà desenvolupar el seu propi sentit d’identitat i prendre decisions independents a mesura que creixin.

També vol dir ser humil i reconèixer que ets un ésser humà imperfecte. Tots cometem errors, i com a pares, és important ser compassius i gentils amb nosaltres mateixos i amb els nostres fills quan les coses no surten com les planegem.

Educar els nostres fills és molt bonic i també és una feina que requereix molta atenció i dedicació, i una de les claus per fer-ho de manera efectiva és mirar-los. 

Què vol dir això? Significa que, com a pares, hem de ser conscients de les necessitats, els desitjos i les emocions dels nostres fills i posar de la nostra part per comprendre’ls i donar-los suport.

Connectar amb ells significa parar atenció als seus comportaments, llenguatges corporals i paraules. Significa ser present a la seva vida quotidiana, involucrar-se en les seves activitats i preocupacions, i escoltar-los activament quan necessitin parlar.

A més, també vol dir reconèixer la seva individualitat i permetre’ls ser qui són. Significa respectar les seves opinions i permetre’ls prendre decisions autònomes, encara que no hi estem d’acord.

Així podem fomentar l’autoestima i la confiança en ells mateixos, ajudar-los a desenvolupar una imatge positiva de si mateixos, i enfortir la relació entre pares i fills.

Tot això, no sempre és fàcil. Sovint estem ocupats amb les nostres pròpies preocupacions i responsabilitats, i ens resulta difícil prendre el temps necessari per connectar-nos realment amb els nostres fills. Però, si volem criar fills feliços i saludables, és fonamental fer de la mirada als nostres fills una prioritat a les nostres vides.

Si prenem el temps per mirar els nostres fills, podem construir una connexió més profunda i significativa amb ells i establir les bases per a una vida familiar feliç i harmoniosa.

Com a pares, és important reconèixer que molts dels nostres patrons i creences són heretats de generacions anteriors. Aquests patrons sovint es transmeten de pares a fills de manera inconscient, i poden influir en la nostra manera de criar els nostres fills. Per exemple, si vas créixer en una família on es valorava molt l’èxit acadèmic, és possible que inconscientment transmetis aquest valor als teus fills. O si els teus pares et van criar amb un enfocament disciplinari estricte, és possible que repliquis aquest patró amb els teus fills.

Tot i això, és important recordar que aquests patrons no són inevitables. Com a pares conscients, podem prendre mesures per identificar i qüestionar aquests patrons i triar conscientment com volem criar els nostres fills.

La clau és estar disposats a mirar els nostres propis patrons i creences, i ser valents per fer els canvis necessaris. Sovint això implica treballar en les nostres pròpies ferides emocionals i fer la feina interna necessària per alliberar-nos dels patrons negatius que hem heretat.

En fer-ho, podem crear un ambient més amorós i saludable per als nostres fills, i transmetre’ls patrons més positius i constructius que els ajudin a créixer i prosperar.

Els patrons heretats poden tenir un gran impacte en la nostra manera de criar els nostres fills. 

Com a pares conscients, és important estar disposats a identificar i qüestionar aquests patrons, i treballar a les nostres pròpies ferides emocionals per alliberar-nos dels patrons negatius. En fer-ho, podem crear un ambient més amorós i saludable per als nostres fills i transmetre’ls patrons més positius i constructius per a la seva vida.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT