PUBLICITAT

Un país a mida per als andorrans

Després de la constitució el país afronta una gran transformació en tots els sentits, des dels aspectes econòmics, fins aspectes urbanístics i socials. És un moment clau per a seguir o canviar la nostra manera de viure al país.

S’han de construir les bases d’una societat que miri i vetlli pel medi ambient. Tenim un tresor natural que és part de la nostra identitat i imatge. S’han de protegir els nostres trets diferenciadors i un és la natura. S’han de construir unes bases on es vetlli perquè la gent hi pugui viure. Necessitem un país on la gent no tingui problemes per a llogar un pis, on els andorrans i residents puguin tenir un pla de vida digne.

Ens cal una Andorra que generi oportunitats per als que hi viuen, per als que hi contribueixin cada dia; des dels autònoms i PIMES als treballadors. Cal vetllar per a garantir una seguretat al nostre mercat i als nostres emprenedors; no és saludable per a la nostra economia una obertura total. Està bé tenir relacions amb la Unió Europea, però ens cal jugar a la nostra lliga no a la dels altres.

Les noves estructures o pilars fonamentals han de servir per a construir un país a mida dels seus habitants i no pels especuladors. Cal construir habitatges per a la gent que viu al país, cal donar seguretat als que treballen a Andorra, cal garantir un benestar per als que contribueixen en aquesta societat.

Un altre pilar és l’educació i la seva diversificació. Necessitem persones formades que puguin treballar des de la seva formació. Cal connectar als nostres estudiants amb les oportunitats laborals. Cal educar a les noves generacions perquè puguin sobreviure al dia a dia, han de saber què és una hipoteca o què és un crèdit o un interès.

Les noves microtecnologies i l’agricultura selectiva han de ser el futur d’aquest país, d’aquesta manera diversifiquem la nostra economia a la vegada que generem llocs de treball d’alta remuneració. Canviar el tipus de turisme és necessari si volem ser sostenibles i eficients en matèria de trànsit i medi ambient. Cal reduir el nombre de vehicles que entren al país i evitar saturacions a les nostres vies. Un turisme de qualitat és més recomanable degut a la mateixa infraestructura d’Estat que tenim.

Aquest instant és clau per a construir un país a mida per als emprenedors, per als autònoms i per als treballadors. Estem en un moment clau per a diversificar la nostra economia, la nostra educació i la nostra mobilitat. És un moment clau per a dissenyar, innovar i construir infraestructures que siguin respectuoses amb el nostre nivell de vida i magnitud de país. No podem apostar per a construir infraestructures urbanístiques grandiloqüents que suposin un cost i una hipoteca per a les generacions futures.

En definitiva és un moment perquè el consens social i polític ajudin a la societat andorrana a seguir endavant respectant la mateixa identitat i formes de fer. Cal estendre la mà i tenir empatia entre totes les forces polítiques per a construir una base amplia perquè ningú es quedi enrere. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT