PUBLICITAT

La importància de l’AGRAÏMENT

Aquesta és la meva primera tribuna i no puc amagar la il·lusió que em fa poder escriure cada quinze dies les meves reflexions.
Estava pensant en quin podria ser el meu primer tema i de seguida l’he tingut clar, l’agraïment. Una paraula moltes vegades oblidada en la nostra societat i tan important.

Tenim la tendència a veure el que està malament, el que ens falta ... I oblidem el més important: el que tenim. I aquí és on vaig: la importància de centrar-nos en allò que estem agraïts.

Sempre he estat agraïda, però des que em vaig posar pel meu compte i vaig apostar pel meu projecte, creant la meva pròpia empresa, encara més. Quan comences sols mirar el que et falta, allò que has d’incorporar al projecte, els reptes ... en el meu cas, de seguida vaig entendre la importància de centrar-me en allò que ja tenia (com tota la meva experiència, els meus punts forts, jo mateixa...) i sobretot en les persones del meu entorn (conegudes o no) que m’estaven (i m’estan) ajudant a avançar. Que formen finalment part del meu camí.
Segur que tu, et trobis en la situació que et trobis també et sona això. I quantes vegades els hi has dit gràcies? Poden ser coses grans o petites, això no importa, doncs finalment la vida és el resultat de petites coses, que sumen.

Quina visió tens sobre la teva vida? Ets capaç de valorar aquelles coses positives que tens? En quins aspectes et concentres en veure la teva pròpia existència?

Quan parlo d’agraïment no vull parlar només de les coses que surten bé. Jo estic agraïda també de les coses dolentes que m’haurien pogut passar i no m’han passat. De vegades passa un petit contratemps que podria haver estat molt pitjor. És important adonar-se’n i estar agraït que el problema no hagi estat més gran. I veure-hi la part positiva, que ens ha ajudat a créixer i a ser més forts.

Amb totes les experiències viscudes, he après també a parar atenció a les coses bones que sí que m’ocorren, però no només a les espectaculars sinó també a les petites bones coses que no són tan evidents ni tampoc criden tant l’atenció, però que són igual d’importants.
Sempre dic: «intenta ser agraït i canviaràs la teva vida i la del teu entorn».

Ser agraït és una qualitat que tots admirem en el caràcter dels altres, oi? Per això no hi ha raons, ni excuses. Tampoc hi ha edats, mai ets massa vell per intentar ser positiu i valorar tot el meravellós que tens. Intenta-ho! Veuràs que pots començar a poc a poc a sentir-te agraït per les petites coses que et passen.

A més a més, l’agraïment atrau més del que tenim. Allò en què t’enfoques s’expandeix. Així que si vols més coses bones a la teva vida, sigues agraït per les coses bones que tens i et passen ara.

L’agraïment és una emoció poderosa que ens ajuda a obrir la porta perquè entrin més coses bones a la nostra vida. També ajuda a reduir l’estrès i la negativitat i a enfocar-nos en el que és bo de les nostres vides, el que ens pot ajudar a suportar situacions difícils.

Per a mi, una de les coses més meravelloses de ser agraït és com enforteix les nostres relacions. Quan expressem agraïment als nostres amics, familiars o parelles, estem transmetent que els valorem i apreciem. Això, alhora, pot fer que l’altra persona se senti més valorada i apreciada, cosa que pot ajudar a fomentar una relació més sòlida i és més probable que ens corresponguin amb amabilitat i suport.

L’agraïment ens fa sentir més connectats amb els altres i ens permet veure el que és bo en les persones i sentir-nos més a prop seu.

Aleshores, si vols enfortir les teves relacions, pren-te un temps per expressar-lo. Agraeix als teus amics i familiars el seu suport, però sobretot assegura’t d’expressar el teu agraïment als que marquen la diferència a la teva vida. Això farà que les persones al teu entorn sentin que ets una persona més positiva i agraïda, i de manera natural començaràs a atreure altres persones que comparteixen la teva nova manera de ser, i t’allunyis a poc a poc de persones negatives i poc agraïdes. Això és el més màgic i insuperable per a mi.

I en un món com l’actual on quan mirem les notícies només veiem que problemes, desgràcies, dificultats... «Practicar» l’agraïment ens fa més feliços. Ens permet omplir la nostra ment amb nivells més alts d’emocions positives, com ara felicitat, alegria i entusiasme, mentre redueix i fins i tot elimina qualsevol emoció negativa que tinguem com ansietat, angoixa o estrès.

També he de remarcar que en els moments més difícils, el tenir aquesta visió positiva m’ha donat la força per seguir endavant fins i tot quan les circumstàncies eren molt complicades. I us puc assegurar que he viscut moments complicats en què no sabia cap on anar. L’agraïment m’ha ajudat a ser més resilient, a recuperar-me, a afrontar situacions difícils amb més facilitat.

Quan estem agraïts i donem, rebem molt més a canvi. Quan faig les meves sessions, les meves formacions... rebo la satisfacció de saber que he ajudat algú més. Rebo d’alguna manera l’alegria de saber que he marcat una diferència al món, encara que sigui petita, un granet de sorra.

Després de quatre anys intensos, des que vaig crear la meva empresa l’octubre de 2019, vivint la COVID-2019 al 2020, tinc molt clar que quan aprens a ser agraït, amb els que t’estan ajudant, amb les coses boniques que t’arriben (per petites que siguin), estàs entrenant la teva ment a veure el costat positiu. Això fa augmentar les nostres emocions positives i aquestes amplien el nostre pensament i ens ajuden a veure més possibilitats a la nostra vida.

Així que et convido a prendre’t uns minuts per reflexionar sobre totes les coses per les que estàs agraït!

Jo per acabar vull agrair al Periòdic d’Andorra per donar-me aquesta oportunitat: GRÀCIES.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT