PUBLICITAT

Diumenge de Rams i Eleccions Generals

En aquesta ocasió, el passat Diumenge de Rams va ser molt més especial per a mi que altres vegades. Cada any acudeixo a la plaça del poble perquè el mossèn beneeixi el meu ramet d’olivera; però, aquest any, a més, va ser la primera vegada que vaig votar en el que ara ja és oficialment el meu país. Un acte molt important per a mi, ja que considero que és molt necessari anar a votar, ja que el dret a votar és una de les nostres llibertats més importants com a individus i garanteix que tenim veu i que, a més, les nostres veus són escoltades. Per tant, al matí vaig sortir de casa d’hora per complir primer la meva obligació civil i, després, amb l’espiritual i, així, poder gaudir de la Benedicció de les Palmes sense tenir cap deure més tard.

Sí que m’agradaria comentar de passada que m’ha desagradat molt tot això de les publicacions clandestines i els vídeos de Tiktok parlant malament del país i de diverses autoritats polítiques. M’agrada que les persones actuïn de cara i no amagats parlant per darrere. Molt lleig l’assumpte.

Però, ara vull deixar això de banda, i centrar-me en la resta de les meves vacances de Setmana Santa. Tindré vacances a l’acadèmia durant dues setmanes, però encara tinc altres feines per acabar. De manera que només faré una escapadeta a Lleó del 7 al 10 d’abril per veure algunes de les construccions que Gaudí va fer fora de Catalunya: el Palau Episcopal a Astorga i la Casa Botines a la mateixa ciutat de Lleó. Per descomptat, a Astorga menjaré el «cocido maragato» i faré la ruta de murals d’art urbà que em sembla molt interessant.

A més, en aquesta ocasió, també vull descansar i relaxar-me; per tant, he triat un hotel amb SPA i, a més de fer el recorregut termal, he triat alguns tractaments i massatges. Vull que sigui un viatge curt però ben aprofitat on hi hagi cultura, descans i diversió. Pel que fa a la diversió he trobat un karaoke on podré cantar, que fa molt que no ho faig i m’agrada molt.

Per suposat, donades les dates, també hi haurà una miqueta de religió. Divendres Sant aniré a la plaça Major de Lleó per veure el encontre dels passos que participen al acte més emblemàtic de la Pasqua lleonesa la Processó dels Passos.

Per últim, parlant de la gastronomia lleonesa ja tots coneixem la cecina i la botifarra de Lleó que no deixaré de degustar; però també penso tastar el «botillo del Bierzo» i el bacallà a l’all traginer. Aquest darrer plat m’agrada molt i ja ho he tastat diverses vegades.

Bé, doncs ja us aniré explicant els detalls del meu viatge en propers articles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT