PUBLICITAT

El veritable vot útil

A hores d'ara, suposo que tothom ja té una lleugera, o sòlida, idea del sentit de vot que exercirà diumenge. Ja fa dies que vàrem començar a la campanya – uns abans que altres – i des d'aleshores, hem anat explicant les nostres propostes a la ciutadania al voltant de temes tan importants com són l'habitatge, el benestar de les persones, la pèrdua de qualitat de vida i de poder adquisitiu, l'acostament a Europa, les inversions estrangeres, el creixement urbanístic descontrolat i tantes altres qüestions d'especial rellevància per al nostre país. Hem parlat amb molta gent, hem copsat molts neguits i problemes quotidians de les ciutadanes i els ciutadans. Al llarg dels llargs quinze dies d'aquesta campanya, fent el porta a porta hem rebut moltes mostres de desencís envers la política actual i de presumpció d'un futur més que magre per als nostres fills. I sempre amb el denominador comú de la ineficàcia del Govern per redreçar aquesta tendència, a les paraules de la gent visitada. Com a exemples, citaré el cas de l'índex de preus al consum (IPC) què continua inexplicablement desbocat, comparat als països del nostre entorn. La manca de personal qualificat és també la conseqüència d'aquesta tendència negativa i que mostra que l'aplicació de determinades polítiques reverteixen en la nostra qualitat de vida. Tenim les urgències col·lapsades i els metges amb unes llistes d'espera de diversos mesos. La degradació en la sanitat és especialment preocupant i comença a ser alarmant el poc interès d'aquests professionals per venir al nostre país. Estem patint, en general, la manca de personal qualificat i aquesta situació posa de manifest la qüestió de l'habitatge digne i a preu raonable, juntament amb l'elevat cost de la vida a Andorra, i d'altres factors afegits com és el transport públic, gratuït, però insuficient.

Aprofitant aquestes línies que escric, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han dedicat un moment del seu temps i un espai de la seva privacitat per explicar-nos la seva situació, i també, per fer-nos arribar les seves aportacions per millorar l'estat actual del nostre país.

I arribats aquí, s'escau fer una profunda reflexió, potser la gran reflexió: volem continuar com estem? És aquesta l'Andorra que volem? Què volem deixar per a les futures generacions?

Més encara, hem d'associar-nos amb la Unió Europea sense disposar de la informació concreta i clara del que representa, bo i menys bo, per al nostre país? Com a ciutadana i ciutadà, què ens aporta entrar a la Unió Europea?

Són preguntes de resposta ràpida i senzilla, si es té la voluntat de respondre-les. Però, alhora, també complexes si els informadors es fan els suecs i fugen d'estudi. Són preguntes que ens han de fer meditar, i molt, sobre el present i el futur.
Jo personalment ho tinc clar. No vull continuar com ara, vull tornar a recuperar l'esperança, la qualitat de vida i la visió d'un futur millor per als nostres fills.

Si volem revertir aquesta situació, no només hem de parlar-ho en tertúlies amb amics, família o coneguts, també hem d'actuar. I l'única manera de fer-ho és a través de les urnes, del nostre vot, el pròxim dia 2 d'abril. Podem actuar fent servir el vot útil, el vot que dona l'alternativa al canvi. TOTS tenim l'oportunitat d'apostar per a una Andorra millor.

Si volem que el Consell General torni a ser un lloc de consens que propiciï la cultura del pacte i no la voluntat única d'alguns, us demano que voteu la nostra coalició a Encamp, PS + Agrupament Encampadà. Volem sentir la teva veu.


Susagna Venable
Candidata de PS + Agrupament Encampadà

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT