PUBLICITAT

Les funcions del Govern en funcions

Durant aquesta campanya electoral tots nosaltres estem assistint a una bateria de decisions, d’acords i de convenis que l’actual Govern d’Andorra en funcions està prenent, des que el passat 6 de febrer es va dissoldre el Consell General i es va fixar la data de celebració de les eleccions pel dia 2 d’abril.

Així, si fem un repàs ràpid a les notícies que han anat publicant els mitjans de comunicació veurem que a les portes de la celebració de les eleccions generals, i en plena campanya, el Govern en funcions entre altres accions, perquè no les esmentaré totes, va signar el 18 de març un acord de col·laboració amb el Comú d’Escaldes que permetrà la construcció d’un edifici d’habitatges de lloguer a preu assequible, el dijous 23 de març el Govern en funcions i el Comú de Sant Julià de Lòria van signar el conveni per habilitar el carril bici que unirà la parròquia laurediana amb Andorra la Vella, i també el Govern en funcions el divendres 24 de març va arribar a un acord amb el Col·legi de Psicòlegs per incloure els actes de psicologia a la cartera de serveis de la CASS. Em pregunto quines més en faran, amb calçador, abans del dia 2 d’abril?

Sobre el fons de totes aquestes qüestions res a dir, ben al contrari em semblen totes correctes i no deixen de ser accions que beneficien l’interès general. En aquest cas, però, la queixa és pel moment en què s’han pres aquestes decisions i que no deixen de ser propaganda electoral que obeeix a l’estil a correcuita de quedar bé. Accions que, a priori, porten bons rèdits electorals i que a casa nostra s’utilitzen per comptar vots.

Revisant l’hemeroteca podem llegir un article d’opinió del periodista Marc Segalés, publicat al BonDia del 19 de maig del 2019, intitulat «Les funcions del Govern en funcions» que diu: «seria recomanable, per salut i higiene democràtica, que es detallessin i clarifiquessin aquelles funcions que pot i no pot fer un Govern que es troba en funcions, que no haurien d’anar més enllà de la gestió diària». Estic d’acord amb aquesta afirmació i més encara quan, a les portes de les eleccions generals, el Govern en funcions del Sr. Xavier Espot ens està envaint de decisions que van més enllà del que haurien de ser les funcions d’un Govern en funcions, que són limitar-se a despatxar la feina del dia a dia d’un bon governant.

En aquest context també ens hem de preguntar si un Govern en funcions ha de continuar negociant amb la Unió Europea. Sembla que a casa nostra el Govern en funcions sí que es veu legitimat per continuar amb aquesta qüestió tan transcendental pel futur del nostre país, i que al meu entendre va més enllà del despatx ordinari dels assumptes públics.

És per tot això, que la pregunta que s’imposa tossuda és si aquest tipus d’accions s’estan duent a terme per beneficiar l’interès general o, al contrari, només responen a una voluntat manifesta per beneficiar interessos particulars d’uns quants i, ja de pas, complir amb l’objectiu gratar una colla de vots que se sumaran el dia 2 d’abril a les urnes per a les candidatures deDemòcrates per Andorra i els seus socis. La veritat, res que ens estranyi a hores d’ara sobre les formes i les maneres de fer dels que ens governen actualment. El remei és clar i està a tocar de la mà: el canvi necessari i urgent de la majoria.


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT