PUBLICITAT

Junts a taula

Aquesta setmana, més concretament el dimarts, vaig assistir a la presentació del llibre del Josep Enric Dallerès, “El camí cap a la Constitució d’Andorra”. Tot i que encara no he tingut temps de llegir-me’l, tinc la ferma intenció de fer-ho en els propers dies. Però m’agradaria breument recordar les paraules d’en Josep que ens alliçonava (de manera constructiva)  a tots els presents sobre la importància del diàleg i la cultura del pacte al nostre país. Ens recordava que les majories absolutes, i jo afegiria autoritàries i intervencionistes, no són bones per un sistema democràtic saludable. En Josep també ens va recordar fets que van succeir durant els mesos anteriors a la signatura de la Constitució i que nosaltres estem reproduint de forma molt similar i no necessàriament de manera beneficiosa.  

Amb aquesta introducció que explica la importància de les decisions preses de manera democràtica, reafirmo la meva postura i la del meu partit, Agrupament Encampadà, amb el pacte assolit per concórrer conjuntament a la candidatura territorial d’Encamp de les properes eleccions generals amb el partit Socialdemòcrata. 

Val la pena dir que abans de prendre qualsevol decisió vam creure necessari reunir-nos amb diverses formacions polítiques, perquè com ja hem manifestat en diferents ocasions des de fa quatre anys, som un partit amb diferents sensibilitats. Creiem que, per poder promoure un canvi, necessari i positiu a la política del nostre país, cal  fer-ho des del diàleg constructiu. 

Des del primer moment sabíem que podrien haver-hi línies vermelles si pactàvem amb qualsevol formació política. Tot i així, vam decidir apropar-nos el partit socialdemòcrata per trencar amb la dinàmica de la política actual i permetre una renovació pel bé de la democràcia i per tornar a recuperar la cultura del pacte que ens ha caracteritzat al poble andorrà. Hem estat capaços d’arribar a acords en temes tan cabdals com són l’habitatge, la salut, l’activitat econòmica, entre d’altres. Considerem, per tant, que podem sumar esforços pel benestar de la nostra població amb propostes positives, tant per a la parròquia i ensems per al País.

Amb aquest pas pretenem promoure la transparència i el diàleg dins del Consell General, millorant, o si més no, avivant l’esperit del debat, defugint dels dogmatismes ideològics dels partits polítics tradicionals.

No obstant això, volem explicar i deixar molt clar a tots els nostres votants i simpatitzants, que Agrupament Encampadà continuarà essent un partit polític independent i lliure de prendre les decisions que consideri més adients per la ciutadania. Per això, Agrupament Encampadà continuarà amb el seu esperit fundacional de partit parroquial, independent i obert a tothom. Aprofito l’ocasió per ratificar la paraula donada pel nostre partit de votar a favor del senyor Pere López Agràs si aquest té possibilitats de ser cap de Govern, però també aprofito aquesta mateixa ocasió per a dir que serem crítics en els moments que toquin.

Creiem convenient exposar totes aquestes passes donades, que ens han portat a aquest pacte puntual amb el partit socialdemòcrata, per tal que els ciutadans puguin conèixer i explicar quina és la nostra finalitat amb aquesta entesa amb el Partit Socialdemòcrata. Que no hi hagi majories absolutes. 

Tal com hem manifestat en altres moments, la finalitat és la d’enriquir el debat dins del Consell General perquè, d’ençà uns anys fins ara, veiem per desgràcia, com aquest debat es va perdent, deixant pas a les directrius marcades per una única majoria que no deixa entreveure la diversitat i amaga indirectament els interessos plurals del gruix de la població.

Podríem parlar del desencís de la població vers els seus governants, podríem parlar del futur del nostre jovent i garantir-los que amb esforç i preparació tenen un futur il·lusionant, sempre des del diàleg constructiu. Aquest és el nostre petit gra de sorra per intentar el canvi que creiem tan necessari.

A casa mengem a taula però cadascú al seu plat.  

Candidata d’Agrupament Encampadà a les eleccions generals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT