PUBLICITAT

365 dies de guerra

Des que va esclatar la guerra a Ucraïna el 24 de febrer del 2022, molts infants han estat separats de casa seva, amics i éssers estimats. Han estat testimonis d’actes de violència i destrucció i han patit un trauma que no és pot explicar.

Fins ara, 438 infants han mort i 838 han estat ferits. Enmig de la gran destrucció, 2.300 escoles i més de 782 instal·lacions sanitàries han estat danyades o destruïdes. En ple hivern, els atacs a les infraestructures civils han provocat talls de llum generalitzats que han deixat 16 milions de persones amb accés interromput a l’aigua, sanejament i higiene juntament amb la manca d’electricitat i calefacció.

Més de 5 milions d’infants a Ucraïna han vist interrompuda la seva educació. En un entorn on tres de cada quatre infants estan aprenent en línia, els talls de llum la fan sovint impossible. El perill i la incertesa són una part creixent de la vida quotidiana, inclosa l’amenaça d’ensopegar amb munició sense explotar.

El generós suport de 921 empreses, 244 filantrops, 141 fundacions i una àmplia base de donants individuals de 47 països (entre ells, Andorra) ha permès recaptar 1.044 milions de dòlars el 2022, i ha possibilitat la resposta d’UNICEF, que a més ha doblat el seu personal sobre el terreny ( de 91 a 223 persones ) per garantir que els serveis crítics arribin a milions d’infants ucraïnesos. Gràcies a la divisió de Supply, UNICEF ha pogut entregar 8.500 tones mètriques de material humanitari: 2 Milions de vacunes, 15 ambulàncies, 197 incubadores, 19 milions de bolquers, 9.000 dipòsits d’aigua i 37 plantes de tractament d’aigua, entre altres.
Per al 2023, UNICEF demana uns altres 1.100 milions de dòlars per fer front a les necessitats immediates de milions de persones, inclosos 4 milions d’infants. Es volen atendre les seves necessitats en salut (accés a atenció primària, subministraments mèdics, vacunació, reconstrucció d’infraestructura de salut), educació (material escolar, suport psicosocial, formació de professors, lluita contra l’abandonament escolar), protecció infantil (suport per millorar la salut mental, lluita contra la violència de gènere, víctimes de mines) , accés a l’aigua i al sanejament (restauració de xarxes d’aigua potable, potabilització, serveis d’higiene), i protecció social (ingressos de suport, ajuda per l’hivern) . Una de les prioritats és també assegurar les reunificacions familiars (infants no acompanyats, separats o ingressats en institucions), i donar ajuda en metàl·lic, especialment a les famílies que fan acollida de refugiats. És també important que tots els serveis que afecten els infants estiguin inclosos en els plans de reconstrucció.

El suport dels donants d’Andorra ha estat i continuarà sent essencial per a la capacitat d’UNICEF d’arribar als infants més vulnerables d’Ucraïna, els més afectats per la guerra i els que més pateixen els efectes cruels de la guerra. Ells necessiten la fi d’aquest conflicte i la pau sostinguda per recuperar la seva infància, tornar a la normalitat i començar a curar-se i recuperar-se.  En nom dels nens i nenes d’Ucraïna, expressem el nostre més profund agraïment a aquells que han donat suport a la tasca d’UNICEF.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT