PUBLICITAT

Que Prada de Moles no caigui en l’oblit

Aquest dimarts per sorpresa, ens assabentàvem de que finalment el projecte de Prada de Moles no tirarà endavant, que l’FC Andorra ha retirat la seva proposta. El projecte s’ha demostrat massa ambiciós i desproporcionat, i els costos de construcció són, ara per ara, inassumibles tant per part del club com del comú, com alguns ja intuïen. És una llàstima i tant el poble d’Encamp com el conjunt de la parròquia hi perden. Molts havien dipositat grans esperances.

Arribats a aquest punt, des de Partit Socialdemòcrates + Independents d’Encamp no podem fer altra cosa que lamentar la situació i encoratjar les parts a reprendre els treballs, buscant possibles alternatives per evitar que Prada de Moles quedi en l’oblit, al fons d’un calaix. Cal continuar treballant per tal que l’FC Andorra torni a la nostra parròquia. 

Ja ho vam dir en el seu dia, ens sap greu que el projecte de l’FC Andorra s’allunyi de la nostra parròquia i el comú ens trobarà al seu costat en tot allò que sigui necessari, sempre amb seny i dins un cost econòmic que no posi en perill les finances comunals, per tornar a portar el club a la parròquia. Som coneixedors que el fet que l’entitat tingui la seva base a Encamp dinamitza i revitalitza la parròquia i el seu comerç. Així ho hem entès sempre i per això ho dúiem al programa electoral de les passades eleccions del 2019, i podeu estar segurs que si no canvia la cosa, tornarà a ser un punt clau en el de les properes eleccions comunals del desembre.

En la sessió del Consell de Comú del passat mes de juliol es respirava un ambient de celebració a l’adjudicar, de manera provisional i condicionada, la concessió de Prada de Moles. Ara entenem el perquè d’aquella adjudicació estranya i mai vista, que ens generava tants dubtes i ens van portar a abstenir-nos en la votació. Lamentablement, alguns d’aquests dubtes s’han acabat confirmant i finalment l’adjudicació queda en un no res. 

Finalment no es podrà votar l’adjudicació definitiva. L’FC Andorra no pot presentar totes les garanties per tirar endavant el projecte i hi renuncia. I altra vegada en aquest llarg serial del camp de Prada de Moles hem viscut un nou exemple del tarannà de la majoria de DA+UP en qüestió de temes estratègics. A la minoria se’ns informa de la decisió de no tirar endavant el projecte de Prada de Moles poques hores abans d’informar tota la població mitjançant una roda de premsa. La decisió final es pren gairebé fora del termini de sis mesos que s’establia en l’adjudicació provisional, però durant aquest temps, la majoria n’havia estat fent el seguiment i, per tant, coneixien els reptes als que s’enfrontava el projecte. 

Malgrat tot, reiterem la nostra oferta per treballar plegats per tornar a portar l’FC Andorra a Encamp i que la Prada de Moles no caigui en l’oblit, en un calaix qualsevol de casa comuna. Des de PS + Independents d’Encamp volem que Prada de Moles d’una manera o altra sigui una instal·lació de la qual en pugui gaudir tota la parròquia, i per això cal treball conjunt i seny, deixant aparcades les grans pretensions. I en això sempre se’ns hi trobarà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT