PUBLICITAT

Sensibilitzar els joves en la violència

Hem tingut l’oportunitat de realitzar un taller sobre els drets dels infants a joves d’entre 14 i 17 anys que ens ha permès reafirmar la importància d’escoltar-los i de fonamentar el seu esperit crític, també veure que no existeix suficient sensibilització sobre la violència de gènere. 

Al respecte hem de tenir en compte que aquesta violència es du a terme contra dones i pel simple fet de ser dones, és un tipus de discriminació. 

Per poder sensibilitzar al jovent cal explicar per quin motiu es considera necessari diferenciar aquest tipus de violència, que diferenciar-la no implica negar l’existència d’altres tipus de violència, que existeix pel conjunt de valors que encara predominen la societat actual.

La seva prevenció no pot existir si no sensibilitzem als nostres joves sobre aquesta realitat. Els hi hem de donar eines per poder comprendre què és, per poder identificar totes aquelles situacions que poden suposar violència de gènere, perquè sàpiguen com actuar davant d’una situació així. Però també és important transmetre que la prevenció de la violència de gènere comença amb un canvi de valors, amb un canvi en la societat i que ells, poden i han de ser partícips d’aquest canvi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT