PUBLICITAT

Agenda punt app

La pandèmia ha colpejat amb força la cultura: és ben cert que ha sigut un dels sectors més tocats durant aquests anys de confinaments, mesures i aforaments limitats. Tanmateix, també hem vist que la tornada a la normalitat ha suposat un augment considerable en el consum cultural i, per tant, també en volum de programació al respecte. No apreciem les coses fins que les perdem, i amb la cultura ens ha passat quelcom similar: ens hem adonat de quant la necessitem, i això s’està notant a l’hora de programar i omplir sales. 

Això comporta, també, un esforç extra a l’hora de la promoció i difusió. A Andorra, disposem de la coneguda eina digital Agenda.ad, un portal molt concorregut per aquells que habitualment consumim cultura. No obstant això, penso que se li podria treure molt més profit del que se’n treu actualment. El format web resulta de difícil accés i poc pràctic. Seguint la filosofia d’Acció, m’agradaria aportar ja alguna proposta de millora sense haver d’esperar a plasmar-la en programa electoral.

Aquest portal hauria d’esdevenir una aplicació independent, disponible per tots els dispositius mòbils i ordinadors. L’usuari tindria la possibilitat de registrar-se, creant un perfil que, entre altres aspectes, hi pogués incorporar els seus gustos i preferències en l’àmbit cultural. Així, en entrar a l’app, l’algoritme ja et recomanaria les activitats que més encaixarien amb els teus gustos. Una altra millora que suposaria l’aplicació, seria l’opció de rebre notificacions cada vegada que apareix un esdeveniment nou. Sovint, ens perdem espectacles perquè ens passa per alt, i és una llàstima. 

Dins el perfil de l’usuari, també s’hi podria afegir un sistema més fàcil i ràpid de pagament. Com en qualsevol plataforma (ex: PayPal), les teves dades bancàries ja estarien prèviament introduïdes i d’aquesta manera els pagaments s’efectuarien tan sols introduint el teu mot clau.

Aquesta nova aplicació també podria ser explotada pels artistes del país. Més enllà de la clàssica programació introduïda per les administracions, la idea seria que l’artista es pogués registrar com a tal a l’app i disposés d’un espai propi on poder-hi anar penjant, ja no només els seus pròxims actes, sinó també contingut, treballs, currículum, catxet, informació de l’artista, entrevistes, enllaços a contingut digital… Una espècie de book professional. L’artista podria treballar personalment en el seu espai, aquest seria visible per tots els usuaris de l’app i, a part, podria fer córrer l’enllaç per xarxes o com ell desitgi. 

Aquesta aplicació hauria de servir també com a punt de partida per assolir una harmonia a l’hora de programar espectacles, millorant la comunicació entre programadors per procurar evitar, dins el possible, la coincidència d’actes de contingut similar.

Ep! I que passa amb la gent gran? A Acció defensem la transició digital, però amb totes les facilitats per tots aquells qui, per edat o qualsevol altre motiu, no disposin de les eines, habilitats o coneixements necessaris. Això implica mantenir els formats tradicionals de promoció (si més no, durant aquest període de transició), i, també, possibilitar que aquesta eina estigui disponible, per exemple, a totes les oficines de turisme d’Andorra i cases pairals, on la persona podria rebre tot l’assessorament i ajuda possible per part dels seus treballadors.

És tan sols una idea, però amb infinitat de possibilitats de millora i una clara voluntat de fer créixer la cultura d’Andorra. Com sempre dic: la cultura és l’ànima d’un poble.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT